Afbeelding 100% Koning
100% Koning

Deze musical is geschikt voor 18 tot 50 spelers, duurt 30-40 minuten en bevat 5 liedjes.

Afbeelding 100% Koning
Bekijk de musical op de website van Waarvan Acte

Over deze musical

Herodes de Grote vindt zichzelf de meest geweldige koning van alle koningen die er zijn. Hij noemt zichzelf de 100% koning, omdat hij verreweg het meeste aantal volgers heeft van iedereen.

Op een dag hoort hij geruchten, dat er ergens op de wereld een nieuw en heel bijzonder ‘koningskind’ geboren gaat worden. Herodes is niet blij, want de markt wordt al overspoeld met ‘influencers’ en het aantal abonnees op zijn YouTube kanaal neemt af… Hij raakt hiervan lichtelijk in paniek… Voor je het weet schrijven de mensen boeken vol over dat nieuwe koningskind, maken ze er films van, of nog erger gaan ze HEM volgen!

Hij besluit drie ‘bijna koningen’ (ongeveer voor 80%) op pad te sturen om eens te gaan kijken wie dat koningskind dan wel moet zijn en hoe zijn populariteit al de kop ingedrukt kan worden voordat hij überhaupt bekend wordt! De drie ‘bijna koningen’ zijn Balthazar, Melchior en Caspar, drie totaal verschillende types die we volgen op hun tocht naar Bethlehem.

Onderweg maken we kennis met ‘de Engelenbende’. We smeren ‘wonderzalf uit het oosten’ op de voeten van de herders en we ontdekken eindelijk de waarheid achter de overvolle herbergen in Bethlehem! En o ja, Herodes zou Herodes niet zijn als hij dat niet allemaal zou delen met zijn volgers, dus ga er voor zitten, dan kun je kijken hoe het ‘nooit vertelde kerstverhaal’ eigenlijk ging…

Bekijk de trailer

Beluister de liedjes

Afbeelding 100% Koning

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Waarvan Acte

Bij Waarvan Acte bent u aan het juiste adres voor de leukste afscheidsmusicals voor groep 8. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind een aandeel in de musical heeft waar hij of zij zichzelf prettig bij voelt. De een wil veel tekst en een spetterende solo zingen, een ander is juist erg blij met een meer technische rol achter de schermen, zodat het voor iedere leerling op de basisschool een fantastische afsluiting van hun basisschool periode wordt!

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers