Afbeelding Belly B
Belly B

Deze musical is geschikt voor 22 tot 50 spelers, duurt 70-80 minuten en bevat 15 liedjes.

Afbeelding Belly B
Bekijk de musical op de website van Het Verkeerde Beentje

Over deze musical

Demi is een verlegen meisje dat tot haar eigen verbazing door een ‘talent-scout’ van een casting-bureau wordt gevraagd voor een nieuwe meidengroep: ‘Belly B.’ Met lood in de schoenen gaat ze naar de auditie. Daar ontmoet ze Macy, Kes en Sabrina, maar ook de arrogante platenbaas Mark de Bont.
Als koortje achter de populaire en bloedmooie zanger Roy doen de vier meiden vervolgens mee aan een talentenjacht die rechtstreeks op TV wordt uitgezonden! Maar voordat het zover is heeft Demi heel wat te overwinnen. In de finale moeten ze het opnemen tegen een steengoeie rap-groep en een zanger die zelf z’n teksten schrijft. Tot overmaat van ramp haakt Roy af omdat hij de spanning niet meer aankan. En dan stapt Demi voorgoed uit haar eigen schaduw.

Schrijfster Mirjam Oldenhave weet zoals altijd weer de goede snaar te raken als het de wereld van opgroeiende schoolkinderen betreft. ‘Belly B.’ is spannend en herkenbaar en staat bol van muziek. 4 stevige rap-nummers, 2 gevoelige balades en 6 swingende koorliedjes maken van ‘Belly B.’ een rijke en afwisselende musical, speciaal voor groep acht! In de musical kunnen 22 tot 50 leerlingen meespelen.

Beluister de liedjes

Afbeelding Belly B

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Het Verkeerde Beentje

U zoekt een musical naar aanleiding van een kinderboek? Dan zit u hier goed. Hierin zijn wij uniek! We nemen (meestal) een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek en dat bewerken we. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo’s, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt. Verder kijken we natuurlijk ook naar het aantal personages. Veel klassen zijn tussen de 20 en 30 leerlingen maar er zijn uiteraard uitschieters naar boven en naar beneden. Dus hebben we ook musicals voor groepen boven de 50 leerlingen en musicals voor kleine klasjes. We maken en leveren afscheidsmusicals, feestmusicals, kleutermusicals, musicals voor de middenbouw en tenslotte ook kerstmusicals.

De afscheidsmusicals van 2023

2023
Afscheidsmusicals
7 liedjes

12-40 spelers

2019
Afscheidsmusicals
8 liedjes

15-21 spelers

2020
Afscheidsmusicals
11 liedjes

24-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2019
Afscheidsmusicals
9 liedjes

8-43 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers