Afbeelding Code Rood!
Code Rood!

Deze musical is geschikt voor 10 tot 40 spelers, duurt 60-70 minuten en bevat liedjes.

Afbeelding Code Rood!
Bekijk de musical op de website van Kwintessens

Over dit filmscript

Liever een film maken? Van Code rood! bestaat ook een filmscript!

Het filmscript volgt de verhaallijn van de musical. Het kan gefilmd worden op verschillende locaties, zodat er veel afwisseling in het beeld ontstaat. Een voordeel van het maken van een film is dat de acteurs op de avond zelf niet meer zenuwachtig hoeven te zijn. Ook kan een film een goed alternatief zijn als er geen publiek aanwezig kan zijn bij de afscheidsavond.

Het verhaal
Groep 8 van basisschool De afzwaaier heeft een VIP-arrangement gewonnen bij het spiksplinternieuwe Museum van de Toekomst. ’s Avonds krijgen ze een persoonlijke rondleiding van de directrice. Eenmaal binnen kijken ze hun ogen uit. En hun handen; Tijmen vraagt zich af waar het rode knopje voor is. Er is maar één manier om daar achter te komen. Voorzichtig drukt hij erop en dan……gaat het alarm af, de deuren sluiten automatisch, er komen valhekken naar beneden en het museum wordt hermetisch afgesloten.

Het hightech veiligheidssysteem is nét die ochtend geïnstalleerd en alleen Harrie Heppie weet precies hoe het werkt. Maar hij is op een welverdiende vakantie gegaan naar een onbekende bestemming.

Paniek! De buitenwereld maakt zich grote zorgen! Hoe gaat het er binnen aan toe? Zijn de kinderen erg bang? Kunnen ze wel slapen? Is er genoeg te eten? Krijgen ze geen ruzie? Kan de leerkracht het wel aan? Vragen, vragen, vragen…

De minister maakt zich zorgen, tuimelen over elkaar heen met onheilsprofetieën, ouders staan ongerust bij het museum…

Binnen in het museum doet iedereen hard zijn best om het alarmsysteem te kraken. Maar het lijkt wel of iemand hun pogingen saboteert…

In Code rood! zijn de kinderen op zichzelf aangewezen en laten ze zien hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien. Dat zou wel eens heel wat beter kunnen zijn dan iedereen verwacht!
Een afscheidsfilm vol spanning en humor, die laat zien dat de toekomst vandaag begint!

Bekijk de trailer

Afbeelding Code Rood!

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Kwintessens

Maak kennis met de afscheidsmusicals van Kwintessens! Kies voor een afscheid waarin de talenten van de kinderen volledig tot hun recht komen, welk talent dan ook. En waarin je als school een afscheid met een boodschap meegeeft aan de leerlingen, om nooit te vergeten! Alle musicals zijn digitaal. Na aankoop kunt u in uw account het volledige musicalpakket downloaden: script, tekst, muziekbestanden, bladmuziek etc. Maak ook kennis met de afscheidsfilms voor groep 8!

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers