Afbeelding De familie Schreeuwstra
De familie Schreeuwstra

Deze musical is geschikt voor 11 tot 14 spelers, duurt 65-75 minuten en bevat 8 liedjes.

Afbeelding De familie Schreeuwstra
Bekijk de musical op de website van Het Verkeerde Beentje

Over deze musical

Het verhaal gaat over een erg lawaaierig en druk gezin (ze heten Janssen maar worden door iedereen Schreeuwstra genoemd) dat nieuwe buren krijgt. Die nieuwe buren zijn erg op hun rust gesteld, dus daar gaat het al fout. Bovendien hebben die nieuwe buren een wat merkwaardige zoon die graag detective wil worden en zijn lawaaierige buren als proefkonijnen gebruikt. Daarnaast is er verwarring over een duur schilderij en een oma die niet in het duffe bejaardentehuis wil blijven. De musical staat bol van humor en de muziek (8 liedjes) sluit daar vrolijk bij aan.

Schrijver Dolf Verroen heeft, zoals bekend, een onbeperkte fantasie en maakt daar ook in dit boek volop gebruik van. Door zich te beperken tot de twee gezinnen creeërt hij een situatie die zich uitstekend leent voor een bewerking tot kleine maar toch volwaardige musical.

Beluister de liedjes

Afbeelding De familie Schreeuwstra

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Het Verkeerde Beentje

U zoekt een musical naar aanleiding van een kinderboek? Dan zit u hier goed. Hierin zijn wij uniek! We nemen (meestal) een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek en dat bewerken we. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo’s, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt. Verder kijken we natuurlijk ook naar het aantal personages. Veel klassen zijn tussen de 20 en 30 leerlingen maar er zijn uiteraard uitschieters naar boven en naar beneden. Dus hebben we ook musicals voor groepen boven de 50 leerlingen en musicals voor kleine klasjes. We maken en leveren afscheidsmusicals, feestmusicals, kleutermusicals, musicals voor de middenbouw en tenslotte ook kerstmusicals.

De afscheidsmusicals van 2023

2023
Afscheidsmusicals
7 liedjes

12-40 spelers

2020
Afscheidsmusicals
11 liedjes

24-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2019
Afscheidsmusicals
9 liedjes

8-43 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers