Afbeelding De rapper, de nerd en het meisje
De rapper, de nerd en het meisje

Deze musical is geschikt voor 17 tot 32 spelers, duurt 85-95 minuten en bevat 11 liedjes.

Afbeelding De rapper, de nerd en het meisje
Bekijk de musical op de website van Het Verkeerde Beentje

Over deze musical

Het is een leuke klas, de klas van Roxanne met haar vriendinnenploeg, Kevin met z’n rapgroepje en de ‘nerds’ Sebastiaan en Joost. Ze gaan bijna op kamp en zijn dus druk in de weer met de voorbereidingen voor de bonte avond.

Intussen: Sebastiaan is al maanden hopeloos verliefd op Roxanne maar hij is verlegen en schaamt zich voor zijn grote neus. Roxanne is op haar beurt hotel-de-botel van Kevin, die zo met zijn muziek bezig is dat hij niks in de gaten heeft. Met haar vriendinnen bedenkt ze allerlei manieren om Kevin te veroveren. Sebastiaan schrijft in stilte prachtige liefdesgedichten. Hij verzint het plan om één van zijn gedichten door de rapgroep van Kevin te laten rappen op de bonte avond, in de hoop dat Roxanne het op die manier te horen krijgt. Dat lukt, maar Roxanne denkt nu dat de tekst door Kevin is geschreven en dat de verliefdheid dus wederzijds is. En dat was niet helemaal de bedoeling…

Jan de Waard bewerkte zijn eigen boek tot een meeslepende musical waarin naast de drie hoofdfiguren ook klasgenoten, docenten en familieleden ruimschoots aan bod komen. Drie presentatoren praten het geheel op vlot wijze aan elkaar en zorgen er voor dat het publiek niets zal missen van de bijzondere verhaallijn.

Zowel het boek als de musical zijn losjes gebaseerd op het toneelstuk Cyrano de Bergerac, maar helemaal naar deze tijd geschreven. Er zit veel humor in en herkenbare groep-acht-perikelen komen voorbij. De muziek bestaat, en hoe kan het anders met zo’n titel, voor een deel uit rapnummers. De overige liedjes zijn afwisselend fris en gevoelig.

Beluister de liedjes

Afbeelding De rapper, de nerd en het meisje

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Het Verkeerde Beentje

U zoekt een musical naar aanleiding van een kinderboek? Dan zit u hier goed. Hierin zijn wij uniek! We nemen (meestal) een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek en dat bewerken we. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo’s, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt. Verder kijken we natuurlijk ook naar het aantal personages. Veel klassen zijn tussen de 20 en 30 leerlingen maar er zijn uiteraard uitschieters naar boven en naar beneden. Dus hebben we ook musicals voor groepen boven de 50 leerlingen en musicals voor kleine klasjes. We maken en leveren afscheidsmusicals, feestmusicals, kleutermusicals, musicals voor de middenbouw en tenslotte ook kerstmusicals.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers