Afbeelding De zaak Kluitjes
De zaak Kluitjes

Deze musical is geschikt voor 19 tot 27 spelers, duurt 75-85 minuten en bevat 8 liedjes.

Afbeelding De zaak Kluitjes
Bekijk de musical op de website van Het Verkeerde Beentje

Over deze musical

Isabelle, Joram, Sam, Minoes en Lotte hebben detective-club ‘de Wiz-Kids’ opgericht. Ze ontmoeten Kyra, die een probleem heeft, en besluiten haar te helpen. Wat is het geval? De grootouders van Kyra zitten in bejaardenhuis ‘De Gouden Horizon’ en zuchten onder het schrikbewind van de nieuwe directrice: mevrouw Kluitjes. Het mens is zo super-hygiënisch dat ze het houden van huisdieren verbiedt. Op deze manier hoopt ze de eerste prijs te winnen in de ‘Bejaardentehuis-van-het-jaar-competitie’. Als de Wiz-Kids erin slagen de bejaarden zover te krijgen dat ze voor hun rechten durven opkomen grijpt Kluitjes naar zwaardere middelen. Ze drogeert de bejaarden met geheimzinnige pilletjes. De geplande demonstratie valt in het water maar de Wiz-kids ontdekken waar Kluitjes haar pilletjes bewaart. Kluitjes wordt ontmaskerd en gedwongen vervroegd met pensioen te gaan. Huisdieren zijn vanaf dat moment weer welkom in huize ‘De Gouden Horizon’.

‘De Zaak Kluitjes’ is in eerste instantie gemaakt voor de jeugdafdeling van de Dierenbescherming, ‘Kids for Animals’. Het basisverhaaltje is ontleend aan een oude musical van Frank Herzen maar uitgewerkt tot een nieuwe, frisse en humoristische musical met zowel swingende als melodieuze liedjes. De Wiz-Kids zingen popmuziek en de bejaarden smartlappen. De rol van mevrouw Kluitjes is een dragende rol die redelijk wat vergt.

Beluister de liedjes

Afbeelding De zaak Kluitjes

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Het Verkeerde Beentje

U zoekt een musical naar aanleiding van een kinderboek? Dan zit u hier goed. Hierin zijn wij uniek! We nemen (meestal) een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek en dat bewerken we. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo’s, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt. Verder kijken we natuurlijk ook naar het aantal personages. Veel klassen zijn tussen de 20 en 30 leerlingen maar er zijn uiteraard uitschieters naar boven en naar beneden. Dus hebben we ook musicals voor groepen boven de 50 leerlingen en musicals voor kleine klasjes. We maken en leveren afscheidsmusicals, feestmusicals, kleutermusicals, musicals voor de middenbouw en tenslotte ook kerstmusicals.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers