Afbeelding Een feest van smaak
Een feest van smaak

Deze musical is geschikt voor 32 tot 99 spelers, duurt 70-80 minuten en bevat 11 liedjes.

Afbeelding Een feest van smaak
Bekijk de musical op de website van Het Verkeerde Beentje

Over deze musical

In een land, ergens hier ver vandaan, zit de hele hofhouding te wachten op de Koningin, want er gaat weer eens heerlijk en overdadig gegeten worden. Maar als de Koningin eindelijk verschijnt geeft ze de Sterrenkundige het woord. Die vertelt dat er vreemde wezens van een andere planeet in aantocht zijn. In paniek kruip iedereen onder tafel. De ruimtewezens arriveren maar zijn erg vriendelijk en vragen de Hofhouding en de Koningin om hulp bij een groot probleem: hun voedselvoorraad is bedorven. Ze hebben voor minstens twee weken nieuwe mondvoorraad nodig om weer thuis te komen, alleen: ze moeten wel voedsel hebben waar alles in zit. Dat zijn ze gewend. Of wij mensen ook voedsel hebben dat alle noodzakelijke stoffen bevat? Daarop weet niemand het antwoord.

De Bankier komt op een briljant idee. De ruimtewezens worden onderverdeeld in kleine groepjes en elk groepje gaat onder leiding van een Lid van de Hofhouding op bezoek bij een voedselsegment. Eén groepje gaat zuivel uitproberen, een tweede groepje proeft alles op het gebied van vlees, een derde groepje doet de graanproducten. Op deze manier passeert alles wat onze aarde aan voedsel te bieden heeft de revue. Vis, zoetigheid, drank, groente en fruit en nog veel meer. En steeds wordt die ene vraag gesteld: zit alles er in? Helaas moet aan het eind geconstateerd worden dat er niet iets is waar echt alles inzit. Wat nu?

Dan suggereert iemand dat het niet slim is om je op één voedselsegment te richten maar dat het om de combinatie gaat. Gevarieerd eten en drinken, daar komt het op neer.In gezelschap van een kok en duizend ingrediënten verlaten de ruimtewezens vol goede moed en een ervaring rijker de aarde.

‘Een feest van smaak’ kan worden gespeeld door de hele school.De musical zit zo in elkaar dat elke groep zelfstandig zijn eigen scène kan voorbereiden. Elke groep heeft ook zijn eigen lied. Groep 6 (of 7) speelt voor ruimtewezens en zorgt voor de verbindende lijn. Docenten, personeel en ouders spelen de Hofhouding.

Pas op de voorlaatste dag kunnen de scènes worden samengevoegd tot het gewenste geheel. De uitvoering is zo georganiseerd dat alle leerlingen de musical, waar ze zelf aan meedoen, kunnen zien.

Beluister de liedjes

Afbeelding Een feest van smaak

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Het Verkeerde Beentje

U zoekt een musical naar aanleiding van een kinderboek? Dan zit u hier goed. Hierin zijn wij uniek! We nemen (meestal) een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek en dat bewerken we. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo’s, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt. Verder kijken we natuurlijk ook naar het aantal personages. Veel klassen zijn tussen de 20 en 30 leerlingen maar er zijn uiteraard uitschieters naar boven en naar beneden. Dus hebben we ook musicals voor groepen boven de 50 leerlingen en musicals voor kleine klasjes. We maken en leveren afscheidsmusicals, feestmusicals, kleutermusicals, musicals voor de middenbouw en tenslotte ook kerstmusicals.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers