Afbeelding En de groeten van groep 8
En de groeten van groep 8

Deze musical is geschikt voor 19 tot 33 spelers, duurt 75-85 minuten en bevat 9 liedjes.

Afbeelding En de groeten van groep 8
Bekijk de musical op de website van Het Verkeerde Beentje

Over deze musical

Ieder jaar gaat meester Siem Terhorst met zijn achtste groep als afscheid van de basisschool een week naar het eiland. En ieder jaar is het weer raak: keten op de slaapzaal, nachtelijke strandwandelingen, de vuurtoren beklimmen….. Hoe zal het dit jaar gaan ? Met vrolijke Willeke, die bang is dat ze heimwee krijgt. Met stoere Michiel, die een geheim heeft waar alleen de meester vanaf mag weten. Met Frans, die altijd zo stil is en vaak gepest wordt. En met de meester zelf, die ook afscheid neemt. Een bijzondere week wordt het zeker…..

Het boek is heel populair op de basisscholen omdat het een herkenbare situatie beschrijft. Het gaat over het laatste schoolkamp en alle emoties daar omheen. En het gaat over verliefd zijn. Maar het gaat ook over pesten, en de kwalijke gevolgen daarvan. Maar het gaat vooral over een groep acht die op het punt staat de veilige basisschool te verlaten. De teksten zijn herkenbaar en zeker ook humoristisch. De sfeer is opgewonden en de muziek sluit daar bij aan. Alleen al vanwege de titel is “En de groeten van groep acht” de ideale afscheidsmusical.

Beluister de liedjes

Afbeelding En de groeten van groep 8

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Het Verkeerde Beentje

U zoekt een musical naar aanleiding van een kinderboek? Dan zit u hier goed. Hierin zijn wij uniek! We nemen (meestal) een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek en dat bewerken we. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo’s, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt. Verder kijken we natuurlijk ook naar het aantal personages. Veel klassen zijn tussen de 20 en 30 leerlingen maar er zijn uiteraard uitschieters naar boven en naar beneden. Dus hebben we ook musicals voor groepen boven de 50 leerlingen en musicals voor kleine klasjes. We maken en leveren afscheidsmusicals, feestmusicals, kleutermusicals, musicals voor de middenbouw en tenslotte ook kerstmusicals.

De afscheidsmusicals van 2023

2023
Afscheidsmusicals
7 liedjes

12-40 spelers

2020
Afscheidsmusicals
11 liedjes

24-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2019
Afscheidsmusicals
9 liedjes

8-43 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers