Afbeelding afscheidsfilm Groep 8 aan het werk
Groep 8 aan het werk

Deze musical is geschikt voor 7 tot 39 spelers, duurt 60-75 minuten en bevat 6 liedjes.

Afbeelding Groep 8 aan het werk
Bekijk de musical op de website van Groep8musicals.nl

Over deze musical

De leerlingen komen vol energie en enthousiasme op school, maar daar aangekomen hangt er een briefje aan de deur. De leerkracht is ziek en ze worden verwacht in de aula. De directeur meldt de leerlingen dat er nergens meer een invaller te vinden is en dat hij ontzettend zijn best gaat doen om een oplossing te vinden. Voor vandaag is groep 8 vrij.

Terwijl de directeur bedenkt hoe hij een hele groep gaat opvangen komen ouders met de oplossing. De leerlingen van groep 8 gaan een tijdje stagelopen bij bedrijven van ouders uit de school. Na een dagje bellen hebben ze voor elke leerling een stageplaats gevonden passend bij de interesses, vaardigheden en toekomstdromen.

Twee leerlingen gaan aan de slag bij een autobedrijf in de werkplaats, een ander in het ziekenhuis, bij een advocaat, een psychiater en een banketbakker. De leerlingen zijn helemaal in hun element en genieten volop van wat ze allemaal mogen doen. Ze zijn ook nog eens supergoed.

Na een week komen de leerlingen weer op school. De directeur is ook ziek geworden en een kleuterjuf neemt het halsoverkop over. Dat doet ze super, maar ze ziet ook een paar foutjes in de verdeling van de leerlingen. Zij kon zich herinneren dat de jongedame die nu een advocaat helpt, veel beter was in kleien en dus in de garage moet werken. Ook de andere leerlingen geeft ze totaal andere plekken op basis van de herinneringen van de juf van toen ze nog in groep 1-2 zaten.

De leerlingen komen op de nieuwe stageplaats al snel in de problemen en hebben geen idee hoe dit op te lossen. Via Whats-app nemen ze contact op met de leerlingen die super waren op die stageplek. Met hun eigen vaardigheden en de tips van de anderen via Whats-app, komen ze eruit en ontstaat er zelfs nog een samenwerking.

Eindfilm
Deze musical is ook beschikbaar als eindfilm. Zowel als zelffilmpakket als filmdag met Sterke Films mogelijk.

Afbeelding Groep 8 aan het werk

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Groep8musicals.nl

Groep 8 eindmusicals digitaal! Makkelijk, eigen controle op drukken van boekjes en cd’s en meer. En snel in huis.

De afscheidsmusicals van 2023

2023
Afscheidsmusicals
7 liedjes

12-40 spelers

2019
Afscheidsmusicals
8 liedjes

15-21 spelers

2020
Afscheidsmusicals
11 liedjes

24-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2019
Afscheidsmusicals
9 liedjes

8-43 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers