Afbeelding afscheidsfilm Groep 8 aan het werk
Groep 8 aan het werk

Deze musical is geschikt voor 11 tot 49 spelers, duurt 50-60 minuten en bevat liedjes.

Afbeelding Groep 8 aan het werk
Bekijk de musical op de website van Groep8musicals.nl

Over dit filmscript

Groep 8 aan het werk is omgeschreven naar een filmscript. U kunt dan net als bij een musical de productie helemaal zelf uitvoeren. Wilt u dit niet zelf doen, maar het door Groep8musicals.nl laten filmen, dan kunt u alle informatie vinden op www.sterkefilms.nl/eindfilm

Met het pakket is het mogelijk om een film te maken zonder liedjes, met de origineel ingezongen liedjes of zelf ingezongen liedjes. U kunt dit naar wens zelf aanpassen. In het filmpakket zit een leerlingscript met liedjes en een leerlingscript zonder liedjes voor verschillende groepsgroottes.

Verhaal
De leerlingen komen vol energie en enthousiasme op school, maar daar aangekomen hangt er een briefje aan de deur. De leerkracht is ziek en ze worden verwacht in de aula. De directeur meldt de leerlingen dat er nergens meer een invaller te vinden is en dat hij ontzettend zijn best gaat doen om een oplossing te vinden. Voor vandaag is groep 8 vrij.
Terwijl de directeur bedenkt hoe hij een hele groep gaat opvangen komen ouders met de oplossing. De leerlingen van groep 8 gaan een tijdje stagelopen bij bedrijven van ouders uit de school. na een dagje bellen hebben ze voor elke leerling een stageplaats gevonden passend bij de interesses, vaardigheden en toekomstdromen.
Twee leerlingen gaan aan de slag bij een autobedrijf in de werkplaats, een ander in het ziekenhuis, bij een advocaat, een psychiater en een banketbakker. De leerlingen zijn helemaal in hun element en genieten volop van wat ze allemaal mogen doen. Ze zijn ook nog eens supergoed. Na een week komen de leerlingen weer op school. De directeur is ook ziek geworden en een kleuterjuf neemt het halsoverkop over. dat doet ze super, maar ze ziet ook een paar foutjes in de verdeling van de leerlingen. Zij kon zich herinneren dat de jongedame die nu een advocaat helpt, veel beter was in kleien en dus in de garage moet werken. Ook de andere leerlingen geeft ze totaal andere plekken op basis van de herinneringen van de juf van toen ze nog in groep 1-2 zaten.
De leerlingen komen op de nieuwe stageplaats al snel in de problemen en hebben geen idee hoe dit op te lossen. Via WhatsApp nemen ze contact op met de leerlingen die super waren op die stageplek. Met hun eigen vaardigheden en de tips van de anderen via WhatsApp, komen ze eruit en ontstaat er zelfs nog een samenwerking.

Meerdere scripts
Er worden meerdere scripts geleverd voor verschillende groepsgrootte. Het script vanaf 8 leerlingen bevat dubbelrollen, maar om de scène is de leerling even vrij van spel. De rollen hebben geen zware teksten en zoals altijd bent u vrij om aanpassingen te doen. Het script bevat grotere rollen en kleine rollen. Wij gaan er altijd vanuit dat er leerlingen zijn die liever een kleine rol hebben. Heeft u een groep waar iedereen graag op het podium staat, dan kunt u kiezen voor een groter script en dan hebben sommige leerlingen meerdere rollen te spelen, zonder dat ze enorm belast worden. Door de zeer grote overlap en mogelijkheden in de scripts, zit er altijd wel een mogelijkheid voor uw groep. Bekijk ook de tekstbeurten overzichten in het tekstfragment bovenaan deze pagina.

Een filmpakket om zelf een film te maken met uw groep 8. Compleet met leerlingscript, regie/montagescript, draaiboeken en meer. Een echt zelfmaakpakket voor een Groep 8 film.
Ook beschikbaar als eindfilm geheel verzorgd.

Afbeelding Groep 8 aan het werk

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Groep8musicals.nl

Groep 8 eindmusicals digitaal! Makkelijk, eigen controle op drukken van boekjes en cd’s en meer. En snel in huis.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers