Afbeelding Help! We hebben geen musical
Help! We hebben geen musical

Deze musical is geschikt voor 18 tot 31 spelers, duurt 65-75 minuten en bevat 10 liedjes.

Afbeelding Help! We hebben geen musical
Bekijk de musical op de website van Het Verkeerde Beentje

Over deze musical

Groep acht wacht met spanning op meester Rob. Die gaat vandaag namelijk bekend maken welke afscheidsmusical hij heeft uitgekozen. Samen met vier leerlingen, Angela, Lisette, Rachid en Tommy, heeft hij in het geheim een scène voorbereid om daarmee de klas te overtuigen. En jawel, daar zijn ze! De vijf spelen een jolig stukje uit de musical ‘Bonje op camping Hotseflots’.

Als het klaar is valt er een pijnlijke stilte. De klas vindt het helemaal niks! Zó twintigste eeuws! Ze willen een musical van nu! Nee, deze gaan ze dus echt niet doen! Helaas is met de aankoop van ‘Hotseflots’ het hele budget verbruikt. Met andere woorden: deze musical of géén musical! Paniek! Wat nu? Als aangedragen alternatieven (talentenjacht, dropping, bingo) ook niet blijken aan te slaan zit er maar één ding op: zelf een musical maken.

Maar dat valt nog niet mee. Eén groepje wil een echte zwijmelmusical à la Disney, een ander groepje gaat voor vette rock ’n roll, er is een groepje rapliefhebbers, een paar meiden willen een echte dansshow, kortom, eendracht is ver te zoeken. Dan besluiten ze werkgroepjes te maken. Het groepje met het beste idee wint. IJverig gaan ze allemaal aan de slag. Ze hebben maar drie dagen om zich voor te bereiden! De ontknoping is zowel verrassend als spectaculair!

Beluister de liedjes

Afbeelding Help! We hebben geen musical

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Het Verkeerde Beentje

U zoekt een musical naar aanleiding van een kinderboek? Dan zit u hier goed. Hierin zijn wij uniek! We nemen (meestal) een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek en dat bewerken we. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo’s, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt. Verder kijken we natuurlijk ook naar het aantal personages. Veel klassen zijn tussen de 20 en 30 leerlingen maar er zijn uiteraard uitschieters naar boven en naar beneden. Dus hebben we ook musicals voor groepen boven de 50 leerlingen en musicals voor kleine klasjes. We maken en leveren afscheidsmusicals, feestmusicals, kleutermusicals, musicals voor de middenbouw en tenslotte ook kerstmusicals.

De afscheidsmusicals van 2023

2023
Afscheidsmusicals
7 liedjes

12-40 spelers

2019
Afscheidsmusicals
8 liedjes

15-21 spelers

2020
Afscheidsmusicals
11 liedjes

24-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2019
Afscheidsmusicals
9 liedjes

8-43 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers