Afbeelding Herders, sta op!
Herders, sta op!

Deze musical is geschikt voor 10 tot 40 spelers, duurt 35-45 minuten en bevat 4 liedjes.

Afbeelding Herders, sta op!
Bekijk de musical op de website van Spotlight Musical Productions

Over deze musical

Jozef en zijn hoogzwangere verloofde Maria maken een lange reis van Nazareth naar Bethlehem om zich daar in te laten schrijven. Jefta en Tamar, de eigenaars van grand café De herberg, ontvangen Jozef en Maria met open armen, maar hebben helaas geen slaapplek voor ze vrij. Gelukkig vinden ze uiteindelijk een knus plekje in ’t Schamel dak, een bijgebouwtje dat dienstdoet als stal. En maar net op tijd, want de bevalling is ophanden! Jozef is stikzenuwachtig. Het zal allemaal toch wel goed komen?

Terwijl Bethlehem intussen volstroomt met allerhande reizigers probeert de arrogante Romeinse hoofdman Claudius Bureaucratius de plaatselijke volkstelling in goede banen te leiden. Zijn paniekerige assistent Marcus Notules laat echter alles in het honderd lopen, met complete administratieve chaos tot gevolg.
Dan staan er opeens drie wijze mannen uit het Oosten voor de deur van De herberg. Ze hebben een bijzonder lange reis achter de rug en komen het Koningskind eer bewijzen en overladen met dure cadeaus. Maar waar kunnen ze het kindje vinden?

Schaapherders Sem en Elias brengen iets verderop met hun kudde de nacht door in het open veld. Ze proberen wakker te blijven, maar vallen allebei in een diepe slaap. Oei! Op deze manier missen ze precies het lied dat de engelen zingen over het pasgeboren Koningskind. Dat kan natuurlijk niet! Sifra en Sofie, twee bijdehante schapen, proberen Sem en Elias wakker te krijgen: ‘HERDERS, STA OP! Dit moet je zien! Dit moet je horen!’

Lukt het Sifra en Sofie om hun herders op tijd wakker te krijgen? En vinden de wijzen uit het Oosten eindelijk het kind waar ze al zo lang naar op zoek zijn?

Herders, sta op! is een met humor geschreven kerstmusical die je meeneemt in het eeuwenoude verhaal van het kindje in de kribbe. De musical biedt aansprekende personages, originele scènes, sprankelende liedjes en bovenal een mooie kerstboodschap.

Bekijk de trailer

Beluister de liedjes

Afbeelding Herders, sta op!

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Spotlight Musical Productions

Spotlight Musical Productions is aanbieder van groep 8 (afscheids)musicals en kerstmusicals voor het basisonderwijs.

De afscheidsmusicals van 2023

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

12-32 spelers

2023
Afscheidsmusicals
7 liedjes

12-40 spelers

2019
Afscheidsmusicals
8 liedjes

15-21 spelers

2020
Afscheidsmusicals
11 liedjes

24-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2019
Afscheidsmusicals
9 liedjes

8-43 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers

2022
Afscheidsmusicals
8 liedjes

18-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
8 liedjes

13-40 spelers