Afbeelding HiBye!
HiBye!

Deze musical is geschikt voor 12 tot 40 spelers, duurt 65-75 minuten en bevat 7 liedjes.

Afbeelding HiBye!
Bekijk de musical op de website van Jingo

Over deze musical

Deze supermusical speelt zich af op Jamaica, in de buurt van de verboden baai waar veel haaien voorkomen. De doortrapte Madeleine, een belangrijk personage, is een echte haaibaai. Aan het einde klinkt het swingende slotlied waarin de derde verklaring van het woord HiBye! is verstopt: ‘In groep één riepen we Hi, nu in groep acht zeggen we Bye!

Sunny Bright, het bekende waspoedermerk, heeft Annie Stroop uitgeroepen tot winnares van de slagzinwedstrijd. Met ‘zelfs de gemeenste vlek is er bang voor’ heeft zij een geheel verzorgde vakantie gewonnen voor het hele gezin. De directeur van Sunny Bright heeft de internationale pers en een groot aantal beroemdheden uitgenodigd om de nieuwe slogan én diverse nieuwe producten spectaculair te presenteren. Het paradijselijke Jamaica is tevens het decor waarin de nieuwe reclamespot zal worden opgenomen.
Wat de enthousiaste directeur niet weet is dat zijn jaloerse ex ook naar het reggae-eiland is afgereisd om daar haar kwade plannen uit te voeren. Madeleine du Gourlan, de dame in kwestie, is met haar eigen waspoedermerk Sjaff begonnen sinds zij haar man vaarwel heeft gezegd. Volgens haar was Frits nooit thuis en altijd met zijn assistente Annabelle ‘op stap’. Madeleine heeft het plan om met haar handlangers het feestje van Sunny Bright te ontregelen en haar eigen waspoedermerk Sjaff daardoor extra te laten schitteren. Allereerst zien we hoe de reclamespot op geraffineerde wijze wordt gesaboteerd door de bekende soapacteur Bas van Driel.

Dit levert dolkomische situaties op, waarbij de arme regisseur Boris Grakzouter zich de haren uit het hoofd trekt. Wanneer de nog nietsvermoedende Frits van Dam en zijn assistente Annabelle tijdens de Beach Party (eigen invulling mogelijk) hun nieuwe producten en de slagzin presenteren, blijkt dat Annie Stroop niet tevoorschijn komt als zij jubelend wordt aangekondigd. Nadat Johnny van Galen de knallende meezinger ‘Als ik de lichtjes in je ogen zie’ heeft gezongen komt Theo Stroop, de echtgenoot van Annie, schreeuwend op: “Annie is verdwenen”. Een vreemd ontvoeringsbriefje is genoeg voor Frits om te concluderen dat Madeleine achter deze kwestie zit. Hij ontploft bijna van woede en zet direct twee detectives aan het werk om deze zaak op te lossen. Het publiek is dan al langer op de hoogte van hetgeen zich achter de rug van de Sunny Bright directeur afspeelt.

Vanaf dit moment is te zien hoe Madeleine en haar handlangers zich op geraffineerde wijze van de detectives ontdoen. Zij heeft het slimme plan bedacht om Annie Stroop een nóg betere slagzin voor haar waspoedermerk Sjaff te laten maken. Ook betrekt zij de twee kinderen Stroop in haar complot. Als tijdens de Sjaff-Happening, onder het oog van de internationale pers, wordt aangetoond dat Sjaff veel schoner wast dan Sunny Bright komt Frits van Dam briesend oprennen. In no time staan de twee ex echtgenoten als kemphanen tegenover elkaar en moet ook Annabelle, door Madeleine steevast Lellebelle genoemd, het ontgelden. Dan blijkt een oer-Nederlands bakkie troost dé oplossing voor het conflict.

Geloof het of niet, maar Annie Stroop heeft al vanaf het begin een thermoskan met onvervalste DE-koffie in haar onafscheidelijke picknickmandje zitten. Hiermee ‘blust zij de brand’. Komische en ontroerende momenten wisselen elkaar af. En Nadat Johnny van Galen nog een keer zijn nummer 1 hit heeft gezongen, gebeurt wat niemand voor mogelijk had gehouden. Frits en Madeleine besluiten de strijdbijl te begraven en weer samen verder door het leven te gaan. ‘Lang leve Sunny Sjaff’! Het slotlied HiBye! laat de zaal op zijn grondvesten trillen. Daarna weet het publiek zich uitgenodigd om een onvervalst bakkie Annie Stroop koffie te nuttigen. En hiermee eindigt dit heerlijke verhaal en het afscheid van groep 8.

Bekijk de trailer

Beluister de liedjes

Afbeelding HiBye!

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Jingo

Uitgeverij JINGO is uitgegroeid tot een begrip in de markt: sinds de start in 1982 hebben al honderdduizenden leerlingen in één of soms meerdere musicals van JINGO gespeeld. Van het allereerste ‘invulcabaret’ in de jaren ’80 tot de nieuwste productie draait alles om de beleving van het kind, om eigen inbreng en om een passende rol voor iedereen – ook als iemand liever techniek achter de schermen doet. Inmiddels heeft JINGO een omvangrijk oeuvre van maar liefst 35 musicals en 25 kinderliedjes cd’s.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers