Afbeelding Radio GoGo
Radio GoGo

Deze musical is geschikt voor 12 tot 35 spelers, duurt 65-75 minuten en bevat 8 liedjes.

Afbeelding Radio GoGo
Bekijk de musical op de website van Jingo

Over deze musical

In deze musical maken we kennis met twee radiozenders; Radio GoGo en Radio X-FM.
Radio GoGo verkeert in grote nood. De luistercijfers en inkomsten dalen razendsnel. Daarentegen gaat het supergoed met Radio X-FM. Bij Radio GoGo snapt niemand hoe dat kan. Aan de spectaculaire supersound en flitsende deejays kan het niet liggen. Eén ding is zeker… het probleem móet worden opgelost, want anders is Radio GoGo reddeloos verloren. Het spoor leidt naar de concurrent Radio X-FM én ‘de financial control manager’ van Radio GoGo. Beleef het allemaal in deze supermusical boordevol muziek en heerlijke spelsituaties. Radio GoGo de musical… don’t miss it!

De musical begint met een spoedvergadering. De kleurrijke medewerkers van Radio GoGo ontwikkelen een plan om hun radiozender van de ondergang te redden. De geniepige ‘financial control manager’ Marcello van Duppen bedenkt ondertussen hoe hij dit plan kan saboteren.
In de volgende scène bewijst Dennis hoe feestelijk en bruisend de radio-uitzendingen van Radio GoGo zijn. Hij presenteert, in zijn ochtendprogramma ‘Stennis met Dennis’, altijd een live act. Dit keer is het de groep ‘De Mazzel’. Het dak gaat eraf!

De creatieve en enthousiaste deejays van Radio GoGo bedenken tijdens een ‘brainstormsessie’ twee BOEM-ideeën. Deze moeten ervoor zorgen dat de luistercijfers weer omhoog gaan. Het eerste idee is Steef, de stotterende deejay. Steef wil al jaren deejay worden, maar overal wordt hij afgewezen. Deejay Bo weet zeker dat de humoristische manier van presenteren van zijn neef zal scoren. En jawel… na een week blijkt de beslissing om Steef achter de microfoon te zetten een geniale zet te zijn!

Bij Radio X-FM wordt de stijgende populariteit van Radio GoGo bepaald niet toegejuicht. De spinnijdige directrice Gina Sarletti geeft technicus Karel van Zutferen opdracht hier ‘iets aan te doen’. Karel bedenkt de digitale ontstotteraar, waardoor er van het ‘Steef-effect’ weinig overblijft.

Radio GoGo laat zich niet uit het veld slaan en zet het tweede BOEM-idee in. Het zijn de positieve guru’s Fiona en Baz Roozenboom. Zij laten deejay Suus, in haar programma ‘Van alle markten tuus’, uitsluitend heerlijk positieve geluidsgolven maken. Eén van de trucs is om alle ‘nee(gatieve)klanken’ in woorden te vermijden. Dit leidt tot komische woordtransformaties. Zo wordt Needeerland… Jaderland, een neef… een jaaf, een Chinees… een Chijaas etc. Nadat Suus haar programma heeft afgesloten met ‘live dansen op de radio’ blijken de positieve dansvibraties van de dansgroep ‘So Happy Together’ de luistercijfers weer een flinke kick naar boven te hebben gegeven.

Als blijkt dat ook het succes van het tweede BOEM-idee van korte duur is, concluderen de medewerkers van Radio GoGo dat Radio X-FM hier achter moet zitten. Ze bedenken een list om bij Radio X-FM binnen te komen. De volgende dag staan Fatima, Jaap en Betsy van de firma ‘We Zien Er Een Gat In BV’ in het kantoor van Radio X-FM. ‘Er is een melding geweest van het automatische ontstoppingssysteem’. De slimme Gina Sarletti trapt erin en verlaat het pand. Snel installeren de drie de afluisterapparatuur en nemen de ontdekte ’digitale ontstotteraar’ en ‘anti-positiever’ mee.

Als Bert en Kees zich bij Radio X-FM melden, denkt Gina dat de twee agenten de inbraak komen onderzoeken. Helaas voor haar heeft de afluisterapparatuur prima gewerkt. Gina wordt gearresteerd, evenals haar partner in crime Marcello van Duppen. Aha… de ‘financial control manager’ van Radio GoGo bleek dus ‘het lek’ te zijn.

Eind goed, al goed! Deejay Mike slingert de zomerhit ‘Splinternieuwe Ringtone’ de ether in. We zien en horen hoe de meisjes van de groep ‘Superclean’ dit heerlijke lied zingen. Natuurlijk zingt het publiek het refrein mee. Zelfs nog weken, nadat de musical is afgelopen!

Bekijk de digibordpresentatie

Beluister de liedfragmenten

Afbeelding Radio GoGo

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Jingo

Uitgeverij JINGO is uitgegroeid tot een begrip in de markt: sinds de start in 1982 hebben al honderdduizenden leerlingen in één of soms meerdere musicals van JINGO gespeeld. Van het allereerste ‘invulcabaret’ in de jaren ’80 tot de nieuwste productie draait alles om de beleving van het kind, om eigen inbreng en om een passende rol voor iedereen – ook als iemand liever techniek achter de schermen doet. Inmiddels heeft JINGO een omvangrijk oeuvre van maar liefst 35 musicals en 25 kinderliedjes cd’s.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers