Afbeelding Spitsuur breed v2023
Spitsuur

Deze musical is geschikt voor 12 tot 40 spelers, duurt 65-75 minuten en bevat 7 liedjes.

Afbeelding musical Spitsuur
Bekijk de musical op de website van Jingo

Over deze musical

Wat is de essentie van het afscheid van groep 8? Dat het feestelijk en onvergetelijk is! En ook qua organisatie en instuderen een beetje eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen? Ja graag! Kies dan voor SPITSUUR de musical van JINGO, de uitgever die al 45 jaar musicals ANDERS, feestelijk en onvergetelijk maakt!

Groep 8 in de SPITS! Een explosief uur met acht losse scènes, met rode draad, en hierdoor heel simpel in te studeren met weinig middelen, rollen voor iedereen en maximaal resultaat. Super humoristisch en glashelder voor spelers én publiek. Een onvergetelijke uitvoering als musical of film.

Losse scènes in plaats van een verhalend script is heel verfrissend. In deze ‘auditie-show’ wisselen sketches en muziekacts elkaar af. De schijnwerpers stralen op iedereen met maximaal ‘shine-gehalte’. Ook wordt ruimte gelaten voor zelf-inbreng. Een uurtje vuurwerk van jewelste!

Van begin tot einde puntsgewijs…

Het begin zet het publiek op het verkeerde been. Wordt dit de zoveelste variant op auditie-programma’s zoals ‘……’? Weer ‘wie is de beste en wie niet’?

Vader Karel ontploft bijna als zijn dochter afgewezen blijkt te zijn. De juryleden begrijpen hem verkeerd en denken dat hij een act gaat doen. Ze starten een vrolijk muziekje. Karel en zijn vrouw Greet kunnen niets anders doen dan meezingen.

Aan deze komische verwarring komt op verrassende wijze een einde. De eerst zo boze Karel roept vrolijk, terwijl hij zijn ‘Karel-kostuum’ uit trekt, dat de musical geen talentenshow is en al helemaal niet gaat over wie de beste is. In deze daverende musical bestaan alleen maar winnaars, winnaars en nog eens winnaars. Het wordt een uur om nooit te vergeten… Spitsuur!

De kop is eraf. De spits is afgebeten. Door met het vervolg. Even rust in de tent. Even tijd voor bezinning. Eenstemmig gedicht… prima idee! En wie kan dit mooier voordragen dan mister Kaarslicht himself.

Van rust in de tent naar actie in de tent. Laat dat maar aan het duo Eddie en Freddie over. Ze vertellen bruisend over wat het komende uur voorbij gaat scheuren en adviseren het publiek om toch vooral de bingokaarten paraat te houden. Ook kondigen Eddie en Freddie de nieuwe muzieksensatie ‘de Tissjoes’ aan. Hierbij adviseren ze het publiek de zakdoekjes bij de hand te houden. Het belooft een snotterige smartlap te worden.

Hierna de heerlijke sketch van de vierling van Zwaveren. Dora, Nora, Flora en Cora zijn echt stapelgek… op elkaar, maar als ze ruzie hebben vliegen de vonken ervan af!

Het vrolijke duo Eddie en Freddie komt weer tevoorschijn. Ze willen van alles aankondigen, maar worden telkens onderbroken door Frans Tobber. Deze tikkeltje zeurderige zanger is onlangs uit de Tissjoes gezet. Frans wil nu met zijn lied ‘Alles wat ik doe’ bewijzen dat hij absoluut thuishoort in de hitlijsten. De sympathieke Eddie en Freddie geven hem deze kans en dus uw aandacht en applaus voor Frans Tobber!

Frans heeft zijn hielen nog niet gelicht of Mister Kaarslicht komt rustig oplopen om het gedicht ‘Hoe nu verder’ voor te dragen.

Genoeg gesnotterd en getissued. Tijd voor actie. Cowboy Koos en cowboy Bert zetten de boel op stelten met hun vrolijke grappen, grollen en stevige rock ’n roll song ‘Kogelharde spruiten’!

In de ‘A-donis-quiz’ strijden drie jongens om de eerste plaats. Maar als het moment is aangebroken wie de C-donis, de B-donis en de A-donis van de klas is geworden, rent Karel uit scène 1 op. “Niemand is beter of slechter in Spitsuur de musical. Allemaal A-donissen!”

Als mister Kaarslicht zich hierna voor de 3e keer geroepen voelt een stemmig gedicht voor te dragen steekt, het bijdehandje, Marieke hier een stokje voor. “We gaan er een puntje aanzuigen, een eind aanbreien, er een hoge hoed opzetten. Nog niet duidelijk? Het is afgelopen”!

Het vrolijke slotlied heeft kleefkracht 10. Wat hiermee bedoeld wordt? Heel simpel. Het publiek zal het lied nog zeker tot diep in de zomervakantie blijven zingen. Na een uurtje ‘Spitsuur’ met diepe dalen en hoge bergen is het belangrijk om te weten dat wat je ook doet en meemaakt het allemaal weer op z’n pootjes terecht komt.

Bekijk de trailer

Beluister de liedjes

Afbeelding musical Spitsuur

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Jingo

Uitgeverij JINGO is uitgegroeid tot een begrip in de markt: sinds de start in 1982 hebben al honderdduizenden leerlingen in één of soms meerdere musicals van JINGO gespeeld. Van het allereerste ‘invulcabaret’ in de jaren ’80 tot de nieuwste productie draait alles om de beleving van het kind, om eigen inbreng en om een passende rol voor iedereen – ook als iemand liever techniek achter de schermen doet. Inmiddels heeft JINGO een omvangrijk oeuvre van maar liefst 35 musicals en 25 kinderliedjes cd’s.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers