Afbeelding Sterren van de hemel
Logo Benny Vreden
Sterren van de hemel

Deze musical is geschikt voor 7 tot 40 spelers, duurt 30-45 minuten en bevat 6 liedjes.

Afbeelding Sterren van de hemel
Bekijk de musical op de website van Benny Vreden

Over deze musical

Juf Groen wil dolgraag een kerstmusical opvoeren met de kinderen uit haar klas. Maar Sam, Eva, Joris en de anderen zien dat niet zitten. Ze staan als zoutzakken op het podium en elke keer dat Juf Groen zich omdraait, vallen ze uit hun rol. Sam wil zijn ezelpak niet aantrekken en Izzy vindt een kerstmusical maar ouderwets. De lieve juf wordt er moedeloos van, ze had zich er zo op verheugd. Want kerst is haar favoriete tijd van het jaar, het liefst zingt ze zelfs in de zomer ‘jingle bells, jingle bells, jingle all the way’. Maar wat ze ook probeert, de klas heeft er echt geen zin in. Teleurgesteld blijft Juf Groen achter als de kinderen naar huis gaan. Ze droomt nog even door over hoe mooi het had kunnen zijn en hoe geweldig haar leerlingen zouden kunnen stralen op het podium.

Ondertussen fladdert er buiten een groepje vogels. Door de ramen van het klaslokaal hebben ze de kinderen en Juf Groen gezien. De vogels zien ook elke dag Buurman Noah voorbijlopen, de lieve oude man die met zijn kat Tommie naast de school woont. Hij is behoorlijk eenzaam, krijgt nooit eens bezoek en heeft eigenlijk alleen zijn trouwe huisdier om tegen te praten. Dat brengt de vogels op een idee.

Als de kinderen van de klas langslopen, begint het te sneeuwen. De vogels en sneeuwvlokjes dansen om hen heen en wijzen ze daarmee richting Buurman Noah. De kinderen merken de oude man op en stellen hem allerlei vragen. Ineens krijgen de klasgenoten een plan. Wat nou als ze Buurman Noah uitnodigen voor hun kerstvoorstelling?! Dat vindt hij vast leuk en zo heeft hij ook eens wat speciaals te doen. Uitgelaten rennen de kinderen naar Juf Groen en over elkaar heen buitelend van enthousiasme vertellen ze haar over hun plan. Ze nodigen niet alleen die lieve Noah uit, maar nog veel meer mensen die weinig aanspraak hebben.

De klas heeft er helemaal zin in en zelfs Sam kruipt met plezier in zijn ezelpak. Samen bedenken ze een mooi verhaal voor hun uitvoering. Wordt het misschien het traditionele kerstverhaal, of toch het verhaal van de geheime kaart van Meneer Diertjes? Buurman Noah en de andere gasten zijn vereerd dat ze zijn uitgenodigd en op de avond van de voorstelling zingen, spelen en dansen de kinderen de sterren van de hemel!

  • Van de makers van ‘Het Verhaal’ en ‘Het Mooiste Geschenk’
  • Voor alle soorten kerstvieringen
  • Met 6 prachtige liedjes
  • Geschikt voor de hele school, met tekstrollen voor midden- en bovenbouw

Bekijk de trailer

Beluister de liedjes

Afbeelding Sterren van de hemel

Meer informatie of deze musical bestellen?

Logo Benny Vreden

Over Benny Vreden

(Afscheids)musicals, talentontwikkeling, zang & dans voor kinderen, ook op het digibord, muziek, theater, inspiratie, plezier!

De afscheidsmusicals van 2023

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

12-32 spelers

2023
Afscheidsmusicals
7 liedjes

12-40 spelers

2019
Afscheidsmusicals
8 liedjes

15-21 spelers

2020
Afscheidsmusicals
11 liedjes

24-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2019
Afscheidsmusicals
9 liedjes

8-43 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers

2022
Afscheidsmusicals
8 liedjes

18-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
8 liedjes

13-40 spelers