Afbeelding Volg
Vlog

Deze musical is geschikt voor 12 tot 42 spelers, duurt 70-80 minuten en bevat 7 liedjes.

Afbeelding Vlog
Bekijk de musical op de website van Waarvan Acte

Over deze musical

De groep 8 musical VLOG vertelt het verhaal van een schoolklas die vertrekt op schoolreis, maar vermist raakt!
De directrice van de school en de ouders van de kinderen zijn in paniek! De klas en meester Robin zijn onbereikbaar en het enige teken van leven is een VLOG die door Emma en Jayda (twee leerlingen uit de klas) is gepost op hun YouTube kanaal. De VLOG laat een gezellige klas op schoolreis zien… Maar dan… Waarom stopt die bus ineens? Wie is die enge vent? Waarom nemen ze hun telefoons nou niet op?

De politie wordt ingeschakeld en commissaris Goedkoel en zijn team starten een uitgebreid onderzoek. De commissaris is erop gebrand de zaak snel op te lossen en zet zijn team onder druk! Om ze aan te sporen bedenkt hij allerlei complottheorieën, maar of dat nou zo slim is! Gelukkig is het de eerste werkdag van stagiaire Marieke, die met een frisse blik naar de zaak kijkt en hard haar best doet om aanwijzingen te vinden die wel uit de VLOG te halen zijn. Haar collega’s zijn niet zo blij met deze betweterige stagiaire en werken haar tegen zodat ze zelf indruk kunnen maken op de commissaris.

Ondertussen wordt de directrice van de school platgebeld door bezorgde ouders die informatie willen over waar groep 8 is! Secretaresse Jannie, vindt het allemaal maar erg druk en is niet echt behulpzaam. Als er twee agenten op school komen om de directrice wat vragen te stellen, is Jannie zo onder de indruk van die stoere mannen dat ze allemaal gekke dingen zegt, zodat de directrice verdachte wordt in de zaak! Dit komt omdat de politie namelijk een tweede VLOG van Sven en Dave (twee jongens uit de klas) heeft onderschept, maar dat niet verteld heeft aan de ouders! Deze VLOG is nog veel enger dan de vorige, er is chaos, paniek en er zijn gillende leerlingen, het lijkt echt alsof de klas gekidnapt wordt en meester Robin en buschauffeur Klaas hier een dubieuze rol in hebben!

De directrice wordt meegenomen voor verhoor, de ouders spreken er schande van! Op het bureau komt ze erachter dat de commissaris een tweede VLOG van de klas heeft, maar dit niet heeft verteld omdat hij die te gruwelijk vond! Deze VLOG bevat meer informatie over de verblijfplaats van de klas èn de duistere figuren en de directrice kijkt er heel anders naar dan de politiemacht! Ze is dan ook boos op de commissaris omdat hij de informatie heeft achterhouden! Samen met Marieke besluit ze dat er snel een informatieavond voor de ouders moet komen om deze tweede VLOG te laten zien, zodat dit misschien tot meer aanwijzingen zal leiden… Wat zit er in die zwarte kisten? Wie zijn die personen die doorweekt op de achtergrond staan te bibberen? Waarom is die man met die zonnebril zo intimiderend?

De informatieavond met de ouders loopt volledig uit de hand als de commissaris fake-news deelt over de verdachten en de ‘plaats delict’. Gelukkig is daar secretaresse Jannie die hem de mond snoert met haar notitieblok, maar de chaos is compleet! Dan belt meester Robin, het eerste teken van leven van de klas! De directrice kan hem slecht verstaan, maar hoort nog wel dat ze de een nieuwe VLOG moeten kijken…. Zal dan alles duidelijk worden? Wordt de klas op tijd gered voor hun spetterende eindfeest? Wat was er nu eigenlijk aan de hand?

VLOG is een doldwaze eindmusical vol grappige typetjes, een spannende verhaallijn en geweldige muziek! De combinatie van toneel met de filmpjes maakt het een fantastisch project als groep 8 eindmusical!

Bekijk de trailer

Beluister de liedjes

Afbeelding Vlog

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Waarvan Acte

Bij Waarvan Acte bent u aan het juiste adres voor de leukste afscheidsmusicals voor groep 8. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind een aandeel in de musical heeft waar hij of zij zichzelf prettig bij voelt. De een wil veel tekst en een spetterende solo zingen, een ander is juist erg blij met een meer technische rol achter de schermen, zodat het voor iedere leerling op de basisschool een fantastische afsluiting van hun basisschool periode wordt!

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers