Afbeelding Zo goed als nieuw
Logo Rep en Roer Musicals
Zo goed als nieuw

Deze musical is geschikt voor 12 tot 52 spelers, duurt 75-80 minuten en bevat 8 liedjes.

Afbeelding Zo goed als nieuw
Bekijk de musical op de website van Rep en Roer Musicals

Over deze musical

Zo goed als nieuw speelt zich af in kringloopwinkel ‘Hebbes’. Hier worden spullen gebracht die een tweede leven krijgen. Want, zeg nou zelf, wie wil geen jas voor 2 euro, of een mooi schilderij voor 50 cent?

Nou ja, eigenlijk komen de mensen vooral spullen bréngen naar de kringloopwinkel. Er wordt bijna niks meer gekocht. Waarom? Mensen willen liever nieuwe spullen in plaats van ouwe meuk. Bijvoorbeeld een WhyPhone, die nieuwe gadget die iedereen wil hebben. Deze telefoon geeft het antwoord op al je vragen.

De zaken gaan dus niet zo goed in de winkel. Om de huur te kunnen betalen, moeten ze een deel van hun winkel delen met Roderick. En wat gaat hij dan wel verkopen? Juist, Whyphones! De Gadget Kings, YouTubers die nieuwe gadgets testen, zijn vol deze telefoon die binnenkort te koop zal zijn.

Op een dag komt Yara spullen brengen naar de kringloopwinkel. Ze gaat naar de middelbare en moet van haar moeder haar oude speelgoed wegdoen. Met pijn in het hart laat Yara haar knuffelbeer achter. Maar ze krijgt spijt. Als ze later terugkomt in de winkel, blijkt de beer nergens meer te vinden. En hij is niet verkocht, hoe kan dat?

Ondertussen gaan de zaken in de winkel niet beter. De winkel dreigt failliet te gaan. Samen met vaste klanten Harry Bay, Peter Oliebol en de fashiongirls organiseren ze een Tweedehands Festival. Maar of dat helpt… En zal Yara haar beer terugkrijgen?

Zo goed als nieuw is een musical vol leuke typetjes, grappige acts en vrolijke liedjes. In het verhaal zien we de parallel met het verlaten van de basisschooltijd: omarm het nieuwe en koester het oude.

Zo goed als nieuw:

  • Eén decor. Geen lastige decorwisselingen.
  • Voor iedereen een rol. 
  • Gemakkelijk zingen. 
  • Gemakkelijk dansen. 
  • Oefen app. Bespaar tijd door de kinderen zelfstandig de tekst, de liedjes en de dansjes te laten oefenen met de gratis app voor op hun smartphone.

Bekijk de trailer

Afbeelding Zo goed als nieuw

Meer informatie of deze musical bestellen?

Logo Rep en Roer Musicals

Over Rep en Roer Musicals

Rep en Roer Musicals maakt musicals voor het basisonderwijs, zoals afscheidsmusicals en kerstmusicals. Rep en Roer Musicals zijn voorzien van een goedlopend verhaal met humor en onderliggende boodschap en pakkende, gevarieerde liedjes. De musicals worden zoveel mogelijk op maat aangeboden en van instudeer-ondersteuning voorzien.

De afscheidsmusicals van 2023

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

12-32 spelers

2023
Afscheidsmusicals
7 liedjes

12-40 spelers

2019
Afscheidsmusicals
8 liedjes

15-21 spelers

2020
Afscheidsmusicals
11 liedjes

24-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2019
Afscheidsmusicals
9 liedjes

8-43 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers

2022
Afscheidsmusicals
8 liedjes

18-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
8 liedjes

13-40 spelers