Aanbod van
Jingo
Uitgeverij JINGO is uitgegroeid tot een begrip in de markt: sinds de start in 1982 hebben al honderdduizenden leerlingen in één of soms meerdere musicals van JINGO gespeeld. Van het allereerste ‘invulcabaret’ in de jaren ’80 tot de nieuwste productie draait alles om de beleving van het kind, om eigen inbreng en om een passende rol voor iedereen – ook als iemand liever techniek achter de schermen doet. Inmiddels heeft JINGO een omvangrijk oeuvre van maar liefst 35 musicals en 25 kinderliedjes cd’s.
Kerstmusical Das Madchen mit den Schwefelholzchen
Das Mädchen mit den Schwefelhölzchen 
van Jingo
Die zwei Straßenmusikanten Thomas und Jakob spielen auf der Klarinette und dem Akkordeon. Das Mädchen singt mit ihnen mit. Wenn sie mit der Mütze umhergehen, wird diese reichlich gefüllt. Doch sobald das Mädchen ihren Anteil verlangt, wird sie mit einem Trinkgeld abgespeist. Auch ihre Bemühungen, Schwefelhölzchen an Passanten zu verkaufen, bleiben erfolglos. Sogar der Weihnachtsmann, der für seine Großzügigkeit bekannt ist, schenkt dem armen Mädchen weder Geld noch Geschenke.
Kerstmusicals
8 liedjes
12 – 35 spelers
Voor de hele school
Kerstmusical Vadertje Panov
Vadertje Panov 
van Jingo
Nog nooit heeft de sneeuw zo lang op zich laten wachten als dit jaar. En dat is heel vreemd als je bedenkt dat er in het Russische dorpje Yelantsy altijd, zo vlak voor Kerstmis, minstens een halve meter sneeuw ligt. Daarom besluiten de kinderen van het boerengezin Muskavich het sneeuwlied te zingen. Niet één keer, maar net zo vaak tot de eerste vlokjes vallen.
Kerstmusicals
7 liedjes
12 – 35 spelers
Voor de hele school
Kerstmusical Oh denneboom
Oh denneboom 
van Jingo
In het bos staan vijf sparrenbomen. Ze praten over de winter. In tegenstelling tot de anderen houdt één boom helemaal niet van dit jaargetijde. Hij herinnert zich het gesprek dat de twee mannen voerden toen hij werd geplant. Woorden als winter, kerstbomen en eruit halen zitten sindsdien onheilspellend in zijn geheugen geprent. De boom, die deze voorspelling als onruststoken bestempelt, ziet de twee mannen met hun scheppen het eerst. Gelukkig worden ze niet gekapt maar er als kluiters uitgehaald. In een volgende scène zien we de bomen op het marktplein.
Kerstmusicals
7 liedjes
12 – 35 spelers
Voor de hele school
Kerstmusical De club van vier
De club van vier 
van Jingo
Vera, Bas, Loes en Theo spreken met elkaar af om op kerstdag te gaan schaatsen. Wanneer de schaatsers een stempelkaart kopen worden ze door de ijsmeester gewaarschuwd om vooral de route te volgen. Het ijs is niet overal even betrouwbaar. Tóch weet Bas, tegen alle waarschuwingen in, de andere drie kinderen over te halen om van de route af te wijken. Hij weet zeker dat achter het rietveld een meertje ligt waar nog niemand heeft geschaatst. En dan gebeurt het ....!
Kerstmusicals
6 liedjes
15 – 35 spelers
Voor de hele school
Kerstmusical Kerst brengt vrienden
Kerst brengt vrienden 
van Jingo
De moeder van meester Adriaan is directrice van het bejaardencentrum 'Avondrood'. Een griepgolf heeft een groot deel van het personeel uitgeschakeld. Als laatste redmiddel vraagt de meester, namens zijn moeder, of er kinderen zijn die in de kerstvakantie als vrijwilliger willen helpen in het bejaardencentrum. Eén van de kinderen die zich aanmeldt is Annika. Zij is het 'buitenbeentje' van de klas. Ze kleedt zich anders, gedraagt zich anders, leest veel in bijzondere boeken en is hierdoor het mikpunt van veel pesterijtjes.
Kerstmusicals
7 liedjes
12 – 35 spelers
Voor de hele school
Kerstmusical Scrooge
Scrooge 
van Jingo
Ebenezer Scrooge is in één ding geïnteresseerd: geld! Maar zijn enorme rijkdom steekt af tegen zijn nog grotere armoede. De oorzaak hiervan is zijn gierigheid, inhaligheid, wantrouwen en minachting voor zijn medemens. Vlak nadat hij op kerstdag zijn trouwe klerk Bob Cratchit op schandalige wijze heeft behandeld, verschijnt de geest van Jacob Marley. Marley is de overleden, compagnon van Scrooge. Ook hij was nèt als Ebenezer een enorme 'schraper'. Nu verschijnt hij om Scrooge te waarschuwen niet zo door te gaan met zijn levenswijze. Het zal anders nèt zo slecht aflopen als zijn voormalige zakenpartner. En dat is niet best!
Kerstmusicals
8 liedjes
15 – 35 spelers
Voor de hele school
Kerstmusical Stille nacht
Stille nacht 
van Jingo
Zoals dat wel eens meer voorkomt bij tophits, werd het wereldberoemde lied 'Stille Nacht' in slechts één dag geschreven en gecomponeerd. Frans Xaver Gruber was de componist, Joseph Mohr de tekstdichter. In deze musical zien we hoe de twee makers van het lied elkaar op toevallige wijze ontmoeten en op welke wonderbaarlijke manier het lied Stille Nacht ontstaat. Frans Gruber solliciteert in 1807 naar een baan als onderwijzer in het plaatsje Arnsdorf in Oostenrijk. Hij geeft in z'n eentje les aan zo'n 160 kinderen. In 1816 krijgt Frans er een baan bij; hij wordt organist/dirigent in het naburige Oberndorf. Daar leert hij de jonge, creatieve hulppriester, Joseph Mohr kennen.
Kerstmusicals
7 liedjes
12 – 35 spelers
Voor de hele school
Afscheidsmusical Het grote geheim
Het grote geheim 
van Jingo
Het openingsnummer, een dans, wordt luidruchtig verstoord door enkele geesten. De belangrijkste heet Floets. Zij beweert al vele honderden jaren door alle scholen van Nederland te hebben rondgewaard. Hierdoor heeft zij allerlei zaken kunnen zien. De kinderen vragen de geest hier iets over te vertellen. Omdat Floets over bijzondere gaven beschikt kan zij de gebeurtenissen ook laten zien. Hierdoor komen we terecht in een schoolklas uit 1630, waar meester Pol de scepter en zijn Spaanse rietjes zwaait.
Afscheidsmusicals
7 liedjes
12 – 35 spelers
Groep 7 en 8
Afscheidsmusical Het spoor van bijster
Het spoor van bijster 
van Jingo
Uitgaande van het gegeven dat vrijwel iedere 8e groep een meerdaagse schoolreis maakt, zien we in deze musical een klas, uw eigen klas, een tweedaagse trip maken. Na het openingslied Schoolreis levert het uitzwaaien van de ouders de nodige komische taferelen op. Eénmaal in de bus wordt in de medley Stars on fourty-bus een aantal traditionele busliedjes gezongen. Na de aankomst en het opzetten van de tenten zien we hoe er tijdens het speciale Eet-vers wordt gegeten.
Afscheidsmusicals
8 liedjes
12 – 35 spelers
Groep 7 en 8
Afscheidsmusical De spettershow
De spettershow 
van Jingo
Met een parodiërende knipoog naar de bekende televisieshows presenteert de klas 'De Spettershow'. Zij zijn voor dit razend populaire t.v.-programma uitgeloot. De show kent een aantal vaste onderdelen. Deze zijn: DE SCHOOLSPOT - DE MODESHOW - het intelligentiespel 'PIENTERPUNTJE' en het zangonderdeel ZING-A-SONG. Zoals een goede televisie-show betaamt treden uit binnen- en buitenland artiesten op. De bekende Willem Krul presenteert het programma.
Afscheidsmusicals
6 liedjes
12 – 35 spelers

Net als 

Jingo

jouw musicals op Musicalportaal.nl?