Afbeelding groep 8 gaat op jacht
Groep 8 gaat op jacht

Deze musical is geschikt voor 10 tot 35 spelers, duurt 60-90 minuten en bevat 6 liedjes.

Afbeelding Groep 8 gaat op jacht
Bekijk de musical op de website van Groep8musicals.nl

Over deze musical

Een journalist van de plaatselijke tv zender doet ‘live” verslag van de situatie in de school. De school is hermetisch gesloten. De leerlingen van groep 8 zitten binnen samen met de leerkrachten. Niemand kan er meer in of uit. Er zijn ouders die contact zoeken met de leerlingen binnen door telefoon en sms. Tot nu toe zonder succes.

Na deze spannende start zien we wat er de weken daarvoor allemaal gebeurde.

Groep 8 zit in de klas en wacht op de juf. Ze is er nog niet, ze is te laat. Ze worden baldadig en maken grappen. 1 Start met het gooien van papieren vliegtuigjes. Voor ze het weten is de hele klas bezig. Ze vliegen het raam uit en de gang op. Een groepje kinderen verzamelt zich om een tafeltje. Het blijkt een groepje dat graag detective werk uitzoekt. Ze zijn in groep 6 begonnen en ze noemen zich de wakkere 8. Ze maken stiekem een afspraak waar ze elkaar gaan ontmoeten.

Er is iets raars aan de hand in de school. Dan knipperen de lichten en de laadjes beginnen te schudden. Zie je daar is het weer. Wat is dat toch? SSSt de directrice komt binnen. De directrice is heel streng en altijd erg met haar uiterlijk bezig. Ze komt binnen en is boos. De juf komt niet, ze is ziek. De invaljuf is al gebeld en komt eraan. Wat gek, Maarten had de juf vanochtend nog naar de school zien fietsen. Ze moeten hun werk van de weektaak pakken en aan de slag tot de invaljuf er is.

Terwijl de directrice de klas uit loopt vliegt er een vliegtuigje achter haar aan.
De wakkere 8 kijken naar een tafeltje. Wat is er toch aan de hand met Joris? Hij is zo afwezig. Ze proberen een gesprek aan te knopen , maar hij reageert alsof hij wakker moet worden. Normaal maakt hij altijd grappen en is hij bezig met zijn gitaar. Hij droomt er altijd van om de beste singer-songwriter te worden en nu….

De directrice heeft grote bladen op haar bureau liggen waar technische tekeningen op staan. Ze mompelt: “het werkt niet goed genoeg,” terwijl ze in een handspiegeltje kijkt en dan weer naar de tekening.
De wakkere 8 praten erover dat het weer begint. De rare dingen die elk jaar op school gebeuren. Het is ze opgevallen in groep zes. Daarom zijn ze de wakkere 8 geworden en nu zijn ze in groep 8. Nu moeten ze goed opletten. Het lijkt altijd in groep 8 te gebeuren. Daar worden kinderen ineens saai. Het gebeurde toen Joris koffie ging halen voor de juf, daarna kwam hij zo suf terug. En het gebeurde toen de juf ineens niet op school kwam. Maar Maarten had haar zien fietsen….

Bas doet verslag van zijn bezoek aan de directrice. Ze blijven om half vier op school en verstoppen zich. Als iedereen dan uit de school is gaan ze op zoek. Jongens we moeten een alibi hebben. Sms je ouders bij wie je speelt en dat je er mag eten. Ze doen het en krijgen allemaal piepjes terug. Ze mogen. Ze maken het geheime clubteken.

De invaljuf vertelt dat de juf van groep 8 niet meer terugkomt. Ze heeft een vreemde aanval gehad, ze vermoeden een beroerte en ze leidt nu aan geheugenverlies.

Hoe zit het met de groep 8 musical, daar zijn we nog niet aan begonnen. Hebben ze daar nog wel tijd voor. De juf vertelt dat daar geen tijd voor is. Maar ze heeft er wel over nagedacht. Een galabal, speciaal voor groep 8. Ze gaan het samen organiseren en ze kunnen hun mooiste jurken en pakken aan. We moeten nog wel een thema bedenken. Wat dacht je van een Droombal. Jullie zijn allemaal bezig met de toekomst, welke school, welke wensen en dromen heb je. Mooi om daar even bij stil te staan. De directrice komt op de herrie af. Er wordt meteen aan haar gevraagd of ze het bal mogen organiseren. Ze denkt even na. . Ze mompelt, mmm een in de school, op een avond, disco lichten……Natuurlijk wat een fantastisch idee!! De wakkere 8 kijken elkaar aan. Wat een leuk idee!! Dan kom ik ook, roept de directrice, ik heb nog een hele mooie gala jurk hangen. Het is half 4, opruimen en naar huis. De wakkere 8 vragen om klusjes en gaan zich verstoppen. Toneel leeg, deuren vallen dicht, tot morgen, sluit jij af? Dan gaan de lichten uit en is het stil….

Ze vinden in het laatje van de juf het dagboek van de oude juf. Ze lezen de laatste bladzijde, daar staat dat ze een vermoeden heeft dat de directrice iets uithaalt wat niet mag. Wat is het toch? Ze zag haar laatst bezig met rare tekeningen en elk jaar worden een aantal kinderen zo dom in haar klas. De wakkere 8 weten nu zekere dat er iets met de directrice is.

Na flinke zoektochten naar een kelder vinden ze een machine. Ze maken een plan en schakelen de pers in. Op de avond van het galabal probeert de directrice haar slag te slaan, maar de wakkere 8 is haar te slim af en weten de directrice te ontmaskeren.

Bekijk de trailer

Afbeelding Groep 8 gaat op jacht

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Groep8musicals.nl

Groep 8 eindmusicals digitaal! Makkelijk, eigen controle op drukken van boekjes en cd’s en meer. En snel in huis.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers