Aanbod van
Kwintessens
Maak kennis met de afscheidsmusicals van Kwintessens! Kies voor een afscheid waarin de talenten van de kinderen volledig tot hun recht komen, welk talent dan ook. En waarin je als school een afscheid met een boodschap meegeeft aan de leerlingen, om nooit te vergeten! Alle musicals zijn digitaal. Na aankoop kunt u in uw account het volledige musicalpakket downloaden: script, tekst, muziekbestanden, bladmuziek etc. Maak ook kennis met de afscheidsfilms voor groep 8!
Afbeelding Open je ogen
Paasmusical Open je ogen 
van Kwintessens
Met de musical Open je ogen! brengen kinderen het Bijbelse verhaal van de dood en opstanding van Jezus in beeld. De musical is te spelen door kinderen vanaf ca. 9 jaar en heeft acht liedjes, die speciaal voor deze musical gemaakt zijn. Deze musical begint met het verhaal van Bartimeüs, de blinde bedelaar. Hij leeft in een donkere wereld, tot Jezus het licht in zijn leven brengt. Bartimeüs gaat daarna met Jezus mee en is getuige van alles wat er gebeurt. Hij ziet ook hoe Jezus uiteindelijk zelf het donker ingaat en hoe op Paasmorgen de zon weer opkomt.
Overig
8 liedjes
25 – 30 spelers
Groep 5 en 6
2019
Afbeelding Hotel Toekan
Hotel Toekan 
van Kwintessens
Hannes woont in Betlehem. Als hij hoort dat er een volkstelling komt, besluit hij kamers te verhuren aan de reizigers die naar de stad komen. Maar hoe goed Hannes ook zijn best doet, iedereen gaat naar de herberg tegenover zijn huis. De volgende ochtend blijkt Hannes wel heel bijzonder bezoek te hebben… Gebaseerd op het verhaal Hotel Toekan van Bram Kasse.
Kerstmusicals
4 liedjes
1 – 10 spelers
Groep 1 en 2
2017
Afbeelding Het paleis van Kleine Muis
Het paleis van Kleine Muis 
van Kwintessens
Deze kleine kerstmusical vertelt het verhaal van Kleine Muis. Kleine Muis is een grote dromer. Hij droomt dat de stal waarin hij met zijn moeder woont een paleis wordt. Dat is een goed idee! Kleine Muis gaat hard aan de slag. Hij ziet het al helemaal voor zich… Maar de werkelijkheid overtreft zijn grote dromen… De minimusical kan al goed door kinderen van groep 1 worden gespeeld en is dus bij uitstek geschikt voor de onderbouw. Gebaseerd op het prentenboek Het paleis van Kleine Muis.
Kerstmusicals
1 liedjes
14 – 20 spelers
Groep 1 en 2
2020
Afbeelding Een herder kijkt verder
Een herder kijkt verder 
van Kwintessens
Midden in de nacht worden de herders wakker als er een engel bij hen komt. Ze horen een lied uit de hemel en ontdekken dat Jezus geboren is. Ze gaan meteen op weg; met een kussen, een deken, een lantaarn en een muziekinstrument als cadeaus voor het pasgeboren kind. ‘Een herder kijkt verder’ is een korte kerstmusical, waarin de herders uit Betlehem de hoofdrol spelen. De musical heeft vijftien rollen en is te spelen door een groep van minimaal zeven kinderen. U kunt het aantal rollen uitbreiden tot ca. 25.
Kerstmusicals
4 liedjes
7 – 25 spelers
Groep 5 en 6
2018
Afbeelding Operatie Kerstpost
Operatie Kerstpost 
van Kwintessens
Kerstmusical in digitale vorm gebaseerd op het boek Operatie kerstpost van Bram Kasse. De koning wil alle mensen in de stad uitnodigen voor het kerstfeest in het paleis. Hij schrijft voor iedereen een brief. Twee postzakken vol. Er is alleen een probleem. De broers Bol & Krom zijn de postbezorgers van de stad. En niemand is zo lui als zij. Zou dat wel goedkomen? Een verhaal met veel humor en een mooie boodschap.
Kerstmusicals
5 liedjes
7 – 9 spelers
Groep 1 en 2
2019
Afbeelding Strafkamp 8
Strafkamp 8 
van Kwintessens
Strafoefeningen, extra corvee, een ijzige sfeer… Het kamp van groep 8 verloopt anders dan gedacht. Drie 80-jarigen – Bep, Bas en Bes – zwaaien de scepter en onderwerpen de kinderen aan een streng regime. Terug naar de waarden en normen van vroeger, is hun motto. Dat levert spannende en humoristische momenten op. Helemaal als twee kinderen kans zien zich aan de regels te onttrekken. Ze ontdekken een geheim dat Bep al vijftig jaar met zich meedraagt: de mysterieuze verdwijning van haar dochter Sofie.
Afscheidsmusicals
9 liedjes
13 – 35 spelers
Groep 7 en 8
2018
Afbeelding See you!
See you! 
van Kwintessens
Twee reporters sluipen met camera en iPad door de wijk. Maar zijn het wel echte reporters, of voeren ze iets in hun schild? Het gonst van de geruchten: Er komt een nieuwe soap. Ze zijn op zoek naar nieuw talent! Natuurlijk staat de hele wijk op z'n kop en reageert iedereen verschillend. Laat je je zien of kruip je liever weg? Maar als de meest opvallende talenten plotseling verdwijnen, slaat de paniek toe. Hebben de 'reporters' daarmee te maken? Internationale media duiken op de zaak, de recherche kamt de buurt uit maar vindt geen spoor...
Afscheidsmusicals
8 liedjes
14 – 35 spelers
Groep 7 en 8
2017
Afbeelding Het familieportret
Het familieportret 
van Kwintessens
Meneer Stralender heeft een leuk idee: met de hele familie naar de fotograaf voor een familieportret. In de studio van fotograaf Mazzelblad is het rond de Kerst erg druk. De assistente, mevrouw Beeldschoon, vertelt dat alle families elkaar opzoeken in deze tijd van het jaar. Hoe kan dat eigenlijk? Kerst is het feest van de geboorte van Jezus, maar wat heeft dat nu met familie te maken? Als ze ontdekken hoe Jezus omgaat met zijn 'familie', verandert er iets in hun houding...
Kerstmusicals
5 liedjes
11 – 40 spelers
Voor de hele school
2018
Afbeelding De Geheugenkliniek
De Geheugenkliniek 
van Kwintessens
Maak dit jaar een film i.p.v. een musical! En schitter als filmster op de rode loper op jouw afscheidsavond! De Geheugenkliniek is het spannende en grappige verhaal over slimme, goedgeklede zakenmensen die snel geld willen verdienen. In hun 'Geheugenkliniek' doen ze risicovolle testen met proefpersonen. Die krijgen een complete update van hun geheugen. Deze sensationele behandeling is hét antwoord op geheugenverlies als gevolg van 'overmatig apparatengebruik'.
Afscheidsfilms
14 – 40 spelers
Groep 7 en 8
2019
Afbeelding Strafkamp 8
Strafkamp 8 
van Kwintessens
Strafoefeningen, extra corvee, een ijzige sfeer… Het kamp van groep 8 verloopt anders dan gedacht. Drie 80-jarigen – Bep, Bas en Bes – zwaaien de scepter en onderwerpen de kinderen aan een streng regime. Terug naar de waarden en normen van vroeger, is hun motto. Twee louche detectives, een overval, een échte detective, twee politieagenten en de onverwachte opkomst van een Mexicaanse vrouw zorgen voor een verrassend einde van Strafkamp 8!
Afscheidsfilms
13 – 35 spelers
Groep 7 en 8
2019

Net als 

Kwintessens

jouw musicals op Musicalportaal.nl?