Afbeelding Het familieportret
Het familieportret

Deze musical is geschikt voor 11 tot 40 spelers, duurt 20-30 minuten en bevat 5 liedjes.

Afbeelding Het familieportret
Bekijk de musical op de website van Kwintessens

Over deze musical

‘Het Familieportret’ is een kerstmusical voor kinderen. U kunt deze musical gebruiken met een groep van de kerk of met (een deel van) een schoolklas. De musical is kan gespeeld worden door kinderen vanaf 8 jaar en opgevoerd worden voor kinderen vanaf 4 jaar. De musical heeft elf uitgeschreven rollen. Hebt u een grotere groep? Dan kunt u in de Word-versie zelf rollen toevoegen.

De musical heeft vijf liedjes en duurt ongeveer 25 minuten. Het verhaal speelt zich af in een hedendaagse setting. In de musical wordt ook verteld en gezongen over de familie van Jezus. Gebruikt u deze musical in een viering, dan kunt u voor of na de musical het kerstverhaal vertellen.

Het verhaal
Meneer Stralender heeft een leuk idee: met de hele familie naar de fotograaf voor een familieportret. Dat zullen opa en oma vast leuk vinden! Maar wat vindt de rest van de familie er eigenlijk van? Dochter Merel schaamt zich als ze op de foto staat met haar tante ‘Wargriet’. Moeder Stralender is niet zo dol op haar schoonzus Bianca, vader heeft ruzie met zijn broer Wim, en zoon David wil eigenlijk liever voetballen dan op de foto gaan. Een hoop bezwaren dus, maar uiteindelijk gaan ze toch. Alleen: Wat trek je aan? En wat doe je met je haar?

In de studio van fotograaf Mazzelblad ontdekken ze dat het erg druk is, zo rond de Kerst. De assistente, mevrouw Beeldschoon, vertelt dat alle families elkaar opzoeken in deze tijd van het jaar. Hoe kan dat eigenlijk? vraagt de familie Stralender zich af. Kerst is het feest van de geboorte van Jezus, maar wat heeft dat nu met familie te maken?

Als ze ontdekken hoe Jezus omgaat met zijn ‘familie’, verandert er iets in hun houding. Daardoor wordt het toch nog een mooi familieportret.

Afbeelding Het familieportret

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Kwintessens

Maak kennis met de afscheidsmusicals van Kwintessens! Kies voor een afscheid waarin de talenten van de kinderen volledig tot hun recht komen, welk talent dan ook. En waarin je als school een afscheid met een boodschap meegeeft aan de leerlingen, om nooit te vergeten! Alle musicals zijn digitaal. Na aankoop kunt u in uw account het volledige musicalpakket downloaden: script, tekst, muziekbestanden, bladmuziek etc. Maak ook kennis met de afscheidsfilms voor groep 8!

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

18-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers