Afbeelding Online
Online

Deze musical is geschikt voor 12 tot 40 spelers, duurt 65-75 minuten en bevat 7 liedjes.

Afbeelding Online
Bekijk de musical op de website van Jingo

Over deze musical

Floor van Amerongen is ‘wizzkid van het jaar’. Van hoofdsponsor ‘Smash Toys’ ontvangt zij een supersnelle braincomputer plus het ‘magic screen’. Deze schitterende prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke happening, tevens openingsscène. Floor mag het spectaculaire scherm direct in gebruik stellen. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks … ze wordt door ‘het magic screen’ naar binnen gezogen en verdwijnt volledig!

In de volgende scène belanden we in het jaar 3010. De wereld wordt bedreigd door de bende van Morax. Eddie Stozalli staat op het punt ‘het brein’ te programmeren en hiermee de totale controle over de aarde te krijgen. Terwijl geheimagent James Laxer en zijn assistente Jane de ‘bad guys’ achtervolgen komt Floor op bizarre wijze uit het niets tevoorschijn.
Terug naar het ‘magic screen’ zien we hoe iedereen in rep en roer is. Sander en Harold, de twee andere prijswinnaars, nemen het dappere besluit om Floor achterna te gaan. Geheel vrijwillig laten de twee zich door het magische scherm naar binnen zuigen. Als een spannende film voltrekt zich het vervolg van het verhaal.

We zien hoe Eddie Stozalli zijn bendeleden toespreekt. Het doel is bijna bereikt. Om ‘het brein’ te programmeren zijn twaalf zogenaamde crownies nodig. Na jarenlange strijd heeft de Morax bende eindelijk de twaalf crownies te pakken of … niet? Hanky is de beheerder van de crownies. Maar uitgerekend hij heeft één grote zwakte … flipperen! Hanky bekent tijdens het laatste flipperspel de twaalfde crowny te hebben verloren. Bendeleider Eddie gaat door het lint en beveelt Hanky de kostbaarheid ten koste van alles terug te vinden.

Ondertussen zijn de twee andere prijswinnaars, Sander en Harold, ook in het jaar 3010 beland. We zien hoe de twee, tijdens hun zoektocht naar Floor, worden aangehouden door ‘Cyber Patrols’. Ze weten gelukkig op spectaculaire wijze aan deze ’toekomstige agenten’ te ontsnappen en vinden vervolgens op slimme wijze Floor, Laxer en Jane. Om dit te vieren stelt Laxer voor om naar het lekkerste Fastfood restaurant van de buurt te gaan. Deze swingtent wordt gerund door Fat Rocky Joe, een ‘rock ’n roller’ pur sang. In het restaurant vindt een aantal optredens plaats (zelf invul-gedeelte).

Terwijl iedereen zich amuseert bij ‘Fast Fat Rocky Joe’ zoekt Hanky zijn twaalfde crowny. Nietsvermoedend belandt hij in het territorium van de Hackers, een stel explosieve woestelingen. Net op tijd wordt hij door Laxer uit zijn benaderde positie bevrijd. In ruil hiervoor vraagt de geheimagent aan Hanky de schuilplaats van de Morax bende te noemen. Als Hanky weigert biedt Jane hem een zorgeloos ‘gratis lang flipperen-leven’ aan. Hanky gaat direct akkoord en even later vindt de arrestatie van de volledige Morax bende plaats. Harold en Sander kennen de ‘retourcode’, waardoor de drie prijswinnaars weer veilig kunnen terugkeren. En zo komt er een einde aan de spetterende speelfilm-musical Online … onvergetelijk goed!

Beluister de liedjes

Afbeelding Online

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Jingo

Uitgeverij JINGO is uitgegroeid tot een begrip in de markt: sinds de start in 1982 hebben al honderdduizenden leerlingen in één of soms meerdere musicals van JINGO gespeeld. Van het allereerste ‘invulcabaret’ in de jaren ’80 tot de nieuwste productie draait alles om de beleving van het kind, om eigen inbreng en om een passende rol voor iedereen – ook als iemand liever techniek achter de schermen doet. Inmiddels heeft JINGO een omvangrijk oeuvre van maar liefst 35 musicals en 25 kinderliedjes cd’s.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers