Afbeelding Ouders, trollen en andere Ellende
Ouders trollen en andere Ellende

Deze musical is geschikt voor 25 tot 35 spelers, duurt 60-75 minuten en bevat 6 liedjes.

Afbeelding Ouders, trollen en andere Ellende
Bekijk de musical op de website van Waarvan Acte

Over deze musical

Alle sprookjesfiguren zijn een beetje ontevreden! Ze worden uitgebuit omdat ze veel te weinig salaris krijgen voor hun optreden in sprookjesboeken, films en pretparken. Tot overmaat van ramp krijgen ze ook nog een brief van Pinokkio waarin staat dat ze gekort worden op de “royalties” die ze ontvangen voor hun schnabbels! Ouders, Trollen en andere Ellende – een sprookje voor gevorderden!

Ze zijn het zat en besluiten verhaal te gaan halen bij de van de toverfee(ks). Alleen komen ze nooit verder dan haar secretaresse, een slechte, mopperige en aftandse trol, die toevallig bij een wensput zijn kantoor heeft.

De andere kant….; De kinderen zijn het zat, ze worden de hele dag op de VSO, TSO en BSO gedumpt door hun veel te drukke ouders, ze moeten allerlei klusjes doen, krijgen om de klapscheet huisarrest en ze worden geterroriseerd door hun broertjes en zusjes. Ze zijn boos en besluiten weg te lopen naar een ver bos. Daar komen ze per toeval bij een wensput… Voor de grap gooien ze er maar een muntje in, net op het moment dat alle sprookjesfiguren verhaal komen halen bij de trol…

Als het muntje precies op het hoofd van die pesterige trol valt, bedenkt hij een gemeen plan om van het gezeur van Roodkapje, Assepoes, Sneeuwwitje, de grote boze Wolf, Prins Charming, de altijd “rustige” zeven Dwergen en de licht ontvlambare Klein Duimpje af te zijn.

Door een magische spreuk laat hij de kinderen en sprookjesfiguren ruilen van identiteit en daarmee van hun leven!

……Met alle gevolgen van dien……

De ruil zorgt voor een aaneenschakeling van hilarische taferelen waarbij zowel de sprookjesfiguren als de kinderen erachter komen dat hun eigen leven eigenlijk veel leuker was.

Ze keren terug naar de trol en de wensput en dringen nu wel door tot in het kantoor van de fee(ks) die hun helpt de vloek ongedaan te maken, waarbij het zusje van ‘Prins Charming’ nog allesbepalend zal blijken….

Afbeelding Ouders, trollen en andere Ellende

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Waarvan Acte

Bij Waarvan Acte bent u aan het juiste adres voor de leukste afscheidsmusicals voor groep 8. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind een aandeel in de musical heeft waar hij of zij zichzelf prettig bij voelt. De een wil veel tekst en een spetterende solo zingen, een ander is juist erg blij met een meer technische rol achter de schermen, zodat het voor iedere leerling op de basisschool een fantastische afsluiting van hun basisschool periode wordt!

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers