Afbeelding Beleefkompas
Beleefkompas logo
Pinokkio in de 21e eeuw

Deze musical is geschikt voor 18 tot 30 spelers, duurt 50-60 minuten en bevat 12 liedjes.

Afbeelding Pinokkio
Bekijk de musical op de website van Beleefkompas

Over deze musical

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, ben jij in het verkeerde sprookje beland? Dit verhaal gaat over Pinokkio. Maar dan wel in een heel andere versie. Het gaat ook over een stiefmoeder, die in een groot paleis woont. Zij staat iedere dag voor haar spiegel. Haar twee prachtige dochters zijn óók alleen maar bezig met mooi zijn. Het zijn Doornroosje en Sneeuwwitje, enorm verwende prinsessen. Zij pesten graag het hulpje in de huishouding: Assepoester. Zij voelt zich erg eenzaam en wil het liefst ook trouwen, net als de twee prinsessen. Maar voor haar hoeft het geen prins te zijn met veel geld en juwelen. Ze hoopt dat ze ooit een man trouwt die van haar houdt; al is hij maar van hout…

Natuurlijk is Geppetto er ook, de arme meubelmaker. Hij zou zo graag een zoon willen. Een echte zoon. Hij maakt daarom een pop van hout. In zijn dromen komt deze pop tot leven en worden ze rijk en reizen ze samen de wereld rond. Hij geeft de pop een naam: Pinokkio. Op zijn beurt heeft Pinokkio ook een droom. Hij wil als een echte prins trouwen met een prinses. Maar dit is natuurlijk maar een droom. Of toch niet? Dan krijgen ze bezoek van een Blauwe Fee; met een toverstafje…

Dit verhaal zit vol leugens. Het gaat over giftige appels en spinnewielen… over een gemene heks… en dansende skeletten… en een lange neus. Kan de blauwe fee er voor zorgen dat alles goed komt?

Ben jij ook zo benieuwd? Al je vragen zullen worden beantwoord in: Pinokkio in de 21e eeuw. En als je wil schrijft jouw groep 8 ook mee aan deze eindmusical! Een sprookjesverhaal totaal herschreven naar deze tijd!

Informatie:
Pinokkio in de 21e eeuw heeft drie thema’s: het innerlijk telt, spreek je wensen uit en hou ze zeker niet geheim (!), kijk in de spiegel en besluit wie jij wil zijn.

Een musical die zo pakkend is qua verhaal, sterke liedjes en zang (zowel solo als in groep), dat jullie niet anders kunnen dan samen schitteren op het toneel. Bovendien zal “De Verteller” in het verhaal (een superleuke rol die je ook met zijn tweeën kan spelen) ervoor zorgen, dat de hele school het verhaal begrijpt en meegeniet!

Pinokkio in de 21e eeuw is te spelen door 18-30 leerlingen.

Het pakket bestaat uit:

  • de code voor het oefenlokaal op www.beleefkompasmusicals.nl
  • het digitale script (met aanwijzingen voor decor, regie, uitgebreide rolbeschrijvingen en nog veel meer)
  • de liedjes met en zonder zangpartij
  • de bladmuziek als pdf
  • lyrics video’s om mee te oefenen in de klas

Bekijk de trailer

Luisterverhaal

Afbeelding Pinokkio

Meer informatie of deze musical bestellen?

Beleefkompas logo

Over Beleefkompas

Beleefkompas schrijft sprookjesverhalen die iedereen kent, maar dan totaal herschreven met een eigentijdse verhaallijn. Het verhaal wordt verteld terwijl je zingt, samen met de verteller. Gecombineerd met grappige spelscenes. De muziek heeft echte musical liedjes en eigentijdse muziek. Dat maakt de musicals van beleefkompas zo uitdagend en leuk om te spelen voor kinderen van groep 8.

De afscheidsmusicals van 2023

2023
Afscheidsmusicals
7 liedjes

12-40 spelers

2019
Afscheidsmusicals
8 liedjes

15-21 spelers

2020
Afscheidsmusicals
11 liedjes

24-35 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2019
Afscheidsmusicals
9 liedjes

8-43 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers