Afbeelding WOW de SHOW!
WOW de SHOW!

Deze musical is geschikt voor 12 tot 35 spelers, duurt 60-65 minuten en bevat liedjes.

Afbeelding WOW de SHOW!
Bekijk de musical op de website van Jingo

Over dit filmscript

WOW de show! begint in de klas. Terwijl groep 8 geruisloos en geconcentreerd kijkend op hun ‘phones’ binnenloopt, vertelt de (groeps)leerkracht aan het publiek over ‘het heerlijke jaar en de geweldige en vooral rustige groep’. Stuk voor stuk lieve kinderen. Geen onvertogen woord. Zo lief en rustig dat hij/zij benieuwd is of het afscheid niet één slaapverwekkende vertoning wordt. Samen met het publiek ‘schudt de leerkracht de kinderen wakker’, waarna groep 8 ‘open knalt’ met het spetterende lied ‘WOW’.

Direct na het lied maken we kennis met WOW-host 1 en WOW host-2. We zullen deze presentatoren, al dan niet gespeeld door verschillende kinderen, meerdere keren terugzien. Zij lijmen als het ware de verschillende onderdelen aan elkaar. Net als ze de eerste act willen aankondigen komen ‘de vier Pittige Tantes’ oplopen. Deze gezworen vriendinnen zijn sinds hun peutertijd, toen ‘Pittige Peuters’ genoemd, onafscheidelijk. Een hilarische sketch en heerlijk lied maken dit duidelijk.

Als de twee WOW-gastheren/vrouwen hierna terugkeren introduceren zij ‘Wat wil je later worden?’. Deze terugkerende rubriek zal als een rode draad door WOW de show! lopen en maakt duidelijk welke plannen groep 8 voor de toekomst heeft. In het lied ‘Je eigen neus’ bezingen de kinderen dat goede raad welkom is, maar dat ze ook graag ‘hun eigen neus’ achterna zullen gaan. Eigenwijs of eigen wijze…

Twee voorbeelden van ‘eigen wijze’ zijn Frits en Andrea. Zij zijn opgegroeid in de Sixties en sindsdien hun eigen neus achterna gegaan. Deze oer-hippies werden verliefd op elkaar in 1970 op het eerste Nederlandse popfestival in het Kralingse bos van Rotterdam tijdens het optreden van Pink Floyd. Waaiend door het leven heeft Frits in de jaren ’80 een megahit gescoord. Als bezigheidstherapeut, in wat destijds bejaardenhuizen werd genoemd, koppelde hij de toen razend populaire housemuziek aan vooral rustende en zittende senioren. So let’s do ‘de bejaardenhouse!’

Terug naar deze tijd, terug naar ‘Wat wil je later worden’. Mariëtte wil later tandarts worden Ze droomt er zelfs van om een keten van tandartspraktijken op te zetten. Ze heeft ook al een naam bedacht… Beter Boren! Ook Steffi heeft grootse plannen. Zij wil het gaan maken in de modewereld. Of we haar collectie willen zien? Absoluut! Na het introducerende lied volgt een spectaculaire modeshow.

De WOW-gastheren/vrouwen blikken even terug. Geen sprake van een slaapverwekkende vertoning, zoals de leerkracht in het begin vreesde. In tegendeel! Een daverende show tot nu toe en er komt nog veel meer! Wat te denken van de volgende act Bekijk ’t effe! Dé kans om helemaal zelf in te vullen met zang, dans, sketches etc.

Bekomen van Bekijk ’t effe is het de beurt aan Franz Kloksky, de wereldberoemde illusionist. Hij betovert het publiek met bijzondere trucs, maar als hij op het punt staat een vrijwilliger uit het publiek door te zagen steken de twee WOW’s hier een stokje voor. Pffff… net op tijd!

Als het haar wordt gevraagd wil Britt natuurlijk later zangeres worden. Ze heeft ook al een zomerhit en wat voor één. Zet de boel maar op stelten Britt. Even later klinkt het heerlijke zomerlied ‘Blij als een bij’.

De tijd is omgevlogen. De kinderen van groep 8 hebben alles uit de kast gehaald en op alle mogelijke manieren laten zien wat ze waard zijn. De leerkracht is diep onder de indruk. Hij/zij komt nog op één moment uit de show terug. Milou antwoordde op de vraag wat wil je later worden?: “Ik wil gelukkig worden”. En dat is absoluut de wens van alle meesters en juffen. Een gelukkige toekomst voor jullie allemaal. Het ga jullie goed!

Bekijk de trailer

Afbeelding WOW de SHOW!

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Jingo

Uitgeverij JINGO is uitgegroeid tot een begrip in de markt: sinds de start in 1982 hebben al honderdduizenden leerlingen in één of soms meerdere musicals van JINGO gespeeld. Van het allereerste ‘invulcabaret’ in de jaren ’80 tot de nieuwste productie draait alles om de beleving van het kind, om eigen inbreng en om een passende rol voor iedereen – ook als iemand liever techniek achter de schermen doet. Inmiddels heeft JINGO een omvangrijk oeuvre van maar liefst 35 musicals en 25 kinderliedjes cd’s.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

18-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers