Afbeelding Groep 8 achter de tralies
Groep 8 achter de tralies

Deze musical is geschikt voor 15 tot 47 spelers, duurt 50-70 minuten en bevat liedjes.

Afbeelding Groep 8 achter de tralies
Bekijk de musical op de website van Groep8musicals.nl

Over dit filmscript

Groep 8 achter de tralies is omgeschreven naar een filmscript. U kunt dan net als bij een musical de productie helemaal zelf uitvoeren. Wilt u dit niet zelf doen, maar het door Groep8musicals.nl laten filmen, dan kunt u alle informatie vinden op groep8musicals.nl/eindfilm

Verhaal
U kent ze wel. Van die irritante leerlingen die vliegtuigjes door de klas gooien, propjes en nog veel meer. Die leerlingen die van alles “lenen”. Voor die leerlingen is er een oplossing bedacht. Een gevangenisschool! De leerlingen krijgen les achter de tralies en de leerkracht zit voor de cel. Dat is pas gepersonaliseerd leren. Modern onderwijs onder een streng regime. Te beginnen met de ergste leerlingen. Leerlingen uit groep 8 zijn het ergst, dus daar start de nieuwe school mee. Leerlingen uit het hele land vinden hun plekje en zelfs een Russische leerling zit achter de tralies.

Ondertussen kampt de school met een aantal problemen. De inspectie wil dat deze school de resultaten en het aantal leerlingen op orde krijgt. Op slinkse wijze is het leerlingaantal aan het stijgen, maar of het nu allemaal raddraaiers zijn? De ouders worden ongeduldig; advocaten en rechters worden ingezet. Een strijdende oma laat zich niet zomaar fouilleren en waar komt dat vervelende gedrag eigenlijk vandaan? Natuurlijk, de eeuwig jankende vader, de moeder die graag over zichzelf praat en de moeder die haar dochter nodig heeft om voor zich te zorgen.

Wie is die bewaarder Torres werkelijk? En waar kent Matthijs de directeur toch van?

Een chaos ontstaat als ouders het niet meer pikken en leerkrachten kunnen ook deze vorm niet meer aan.

Misverstanden, oudergesprekken, bezoekregelingen, de isoleercel, een opstand en een oma die zich in de discussie mengt. Het zit er allemaal in.

In de groep 8 film komt een wispelturige directeur langs, de stoere ruige leerling, het verlegen meisje, de stevige bewaarder en de klungelige jonge meester. Uiteraard nog veel meer. En mogelijkheden om makkelijk uit te breiden of te verkleinen.

Een groep 8 film vol met humor, bizarre situaties, droevige momenten, ontroering en spanning. Met de mogelijkheid om 7 echte musicalliedjes te gebruiken; een tranentrekker, humoristisch nummer, een opstandslied, meerstemmig, contrasten en meer.

Geschikt vanaf 15 lln. t/m 47 lln. Altijd mogelijk om zelf uit te breiden naar meer dan 50 rollen. Er wordt een leerlingscript geleverd en een regie / montagescript. Ook beschikbaar als eindfilm geheel verzorgd.

Bekijk de trailer

Afbeelding Groep 8 achter de tralies

Meer informatie of deze musical bestellen?

Over Groep8musicals.nl

Groep 8 eindmusicals digitaal! Makkelijk, eigen controle op drukken van boekjes en cd’s en meer. En snel in huis.

De afscheidsmusicals van 2024

2024
Afscheidsmusicals
6 liedjes

12-35 spelers

2024
Afscheidsmusicals
8 liedjes

8-50 spelers

2022
Afscheidsmusicals
10 liedjes

14-30 spelers

2021
Afscheidsmusicals
9 liedjes

9-35 spelers

2023
Afscheidsmusicals
8 liedjes

7-46 spelers